Cesur muhabir hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Cesur muhabir hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 10:34

ABD'de 2010 yılında yaptığı bir profil haberle General Stanley McChrystal'ın kariyerini bitiren genç gazeteci Michael Hastings 33 yaşında bir trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Los Angeles'ta meydana gelen kazada hayatını kaybeden genç gazeteci 2010'da o dönem ABD ve NATO'nun Afganistan'daki güçlerinin komutanı McChrystal'ın bir profilini yazmıştı. Bu profil için yapılan röportajlarda McChrystal Beyaz Saray'daki siviller hakkına açıkça aşağılayıcı ifadeler kullanmıştı. Olay Başkan Barack Obama'nın McChrystal'ı Beyaz Saray'a davet edip istifasını istemesiyle sonuçlanmıştı.

Obama daha sonra yaptığı açıklamada, "Makalede yansıtılan uygulamalar bir generalin koyması ve uyması gereken standartları karşılamıyor. Bu demokratik sistemimizin temeli olan ordunun sivil kontrolünün ihlali anlamına geliyor" demişti.

33 yaşındaki Hastings, son olarak Buzzfeed adlı internet sitesinde 2012 ABD Başkanlık seçimlerini nasıl ele aldıklarını anlatan bir e-kitap yayımladı.

Haberin Devamı

Popüler internet sitelerinde birçok makalesi bulunan Hastings'in aynı zamanda Afganistan ve Irak savaşları hakkında kitapları bulunuyor.

İlk kitabı "I Lost My Love in Baghdad: A Modern War Story"de Irak savaşını ve 11 Eylül saldırısında nişanlasının ölümünü anlatan Hastings, Newsweek ve GQ dergileri için de çeşitli makaleler kaleme alıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!