Cesetsiz cinayet

Güncelleme Tarihi:

Cesetsiz cinayet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bir Alman, parası için karısını öldürmekten 7 aydır tutuklu. Ancak adam ısrarla ‘‘Masumum’’ diyor. Kadının cesedi de kayıp. Almanlar ise ikiye bölündü.

6 Ocak 1999 tarihinde 48 yaşındaki Alman Monika Crantz ortadan kayboldu. Olaya, Almanya'nın Lübeck Savcılığı el koydu. Kadının işadamı kocası Hartmut Crantz, cinayetten yakalandı. Savcılığa göre deliller kesin bir şekilde Crantz'ın, karısını öldürdüğünü gösteriyordu. Crantz tutuklandı. Ancak kadının cesedi bir türlü bulunamadı.

Evlilikleri çoktan bitmişti

Savcılara göre, 27 yıldır birlikte olan Crantz çifti sadece kağıt üzerinde evliydi. Yatak odalarını bile ayırmışlardı. Sık sık para kavgası yapıyorlardı. Hartmut Crantz, kazandığı parayı sürekli olarak kendi kişisel hesabına aktarıyordu. Bunu anlayan Bayan Crantz da aynı yola başvuruyordu. Bayan Crantz, bu yılın başında 6 Ocak sabahı kocasına boşanma teklifinde bulundu. Ve aynı gün ortadan kayboldu. Kocası onu öldürüp, cesedini yok etti.

‘Beni öldürür’ diyordu

Savcılar bu iddialara kanıt olarak da şunları gösteriyorlar: Bayan Crantz, kaybolduğu günden iki gün sonrası için bir avukattan ‘‘hayati bir konuyu görüşmek üzere’’ randevu almıştı, boşanma davası açacaktı. Ancak Alman kadın, boşanmak istemesi halinde kocasının kendisini öldüreceğini biliyordu. Çünkü kızkardeşine ‘‘Boşanmam mümkün değil. Çünkü boşanmak istediğimi söylediğim an ölümü de göze almam gerekiyor’’ demişti.

Dava ekimde başlıyor

İşte bu nedenle savcılık, Crantz'ın boşanması halinde tamamen kaybedeceği 5 milyon marklık servete konmak için karısını öldürdüğünü ileri sürüyor. Ancak tam yedi aydır tutukevinde yatan Crantz ise karısı Monika'yı öldürmediğine yeminler edip gözyaşı döküyor. Kamuoyu ikiye ayrılmış durumda. Şimdi bütün gözler 15 Ekim’de davayı görüşmeye başlayacak Lübeck Mahkemesi'nde. Mahkemenin alacağı karar merakla bekleniyor.

Kadının 5 milyon markı bankada

Lübeck kentinde kadınlar için fitness salonu işleten Bayan Crantz'ın kişisel banka hesabında 5 milyon markı, ayrıca 60 bin marklık mücevheri bulunuyor. Ancak çiftin arasında malların ayrılığı anlaşması yapıldığı için hapisteki kocası bu paraya dokunamıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!