Cervantes’in Don Kişot’ları

Güncelleme Tarihi:

Cervantes’in Don Kişot’ları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2010 00:00

Adını “Don Kişot”un yaratıcısı Cervantes’ten alan Beyoğlu’ndaki enstitü binası, Sosyalist Demokrasi Partisi üyesi olduklarını söyleyen bir grup tarafından basıldı.

Güvenlik görevlilerini etkisiz hale getiren grup, binanın 5. katından İspanyolca sloganlar atarak Tekel işçilerinin eylemine destek verdi.

TEKEL işçilerinin eylemi 65’inci gününe girerken, sonu gözaltıyla bitse de, belki de en renkli destek eylemi dün İstanbul’da yapıldı. Hem de dünya mizah edebiyatının en renkli simalarından Don Kişot’un yaratıcısı Cervantes’in adını taşıyan enstitüde. Don Kişot nasıl ejderha sandığı yeldeğirmenlerine saldırdıyda, İstanbul Cervantes Enstitüsü’ne zorla girip işgal eden ve pankart açıp İspanyolca sloganlar atan 30 kişi de benzer bir durumdaydı. Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı Zambak Sokak’ta bulunan İstanbul Cervantes Enstitüsü’ne gelen ve “Sosyalist Demokrasi Partisi” üyesi olduklarını söyleyen yaklaşık 30 kişi, kapıdaki güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdikten sonra binaya girdi.

Halk yenilmez

Binanın 5’inci katındaki balkondan Tekel işçilerine destek vermek amacıyla bir pankart sarkıtan grup, daha sonra aynı konuya ilişkin İspanyolca, “El pueblo unido jamas sera vencido - Örgütlü halk yenilmez” diye, Allende’nin öldürülmesinden sonra Şilili devrimcilerin söylediği marştan alınma sloganlar attı. Olay üzerine çevrede yoğun önlemler alan polis, grubu binayı boşaltmaları için ikna etmeye çalıştı. Polis, yaklaşık 1,5 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince de binaya girerek yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı ve binadan sarkıtılan pankartı indirdi.

Cervantes’in Don Kişot’ları


Tek günlük eylem

Bursa’da Türk- İş, KESK, DİSK ve Türkiye Kamu- Sen tarafından 64 gündür Ankara’da eylem yapan Tekel işçilerine destek vermek için açlık grevi başlatıldı. Türk-İş 8’inci Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca tarafından başlatılan ve 30 kişinin katıldığı greve KESK Dönem Sözcüsü Candan Coşkun, DİSK Bursa Temsilcisi Ayhan Ekinci, Türkiye Kamu- Sen Bursa Temsilcisi Selçuk Türkoğlu da destek verdi. Kanca, bir günlük açlık grevinin bugün saat 09.00’da biteceğini söyledi.

‘Dilencilik’ cezası

Tekel işçilerine yardım amacıyla, Tunceli’nin Hozat İlçesi’nde para toplayan sivil toplum örgütü yöneticisi iki kişiye dilencilik yaptıkları gerekçesiyle, Kabahatler Kanunu’na göre 70’er TL para cezası verildi. Polis, gözaltına aldığı Emek Partisi İl Başkanı Erdem Ulaş Çelik ile sendikacı Haydar Güler’in elindeki kumbaraya el koydu. Erdem Ulaş Çelik, karakoldan çıkarken kampanyanın Türkiye’nin her yanında sürdüğünü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!