Cepte yaz modası

Güncelleme Tarihi:

Cepte yaz modası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2005 00:19

Havaların ısınmasıyla birlikte daha hafif kıyafetler, küçük çantalar, kısa pantolonlar ve ince etekler giymeye başladı herkes. Cep telefonlarının da bu hafifliğe ayak uydurması şart oldu. Hasan Amca bu sayı, yaz aylarına özel cep telefonlarını kısa bir tatil kaçamağı sırasında yazdı.

İlk defa cep telefonu alacaklara veya mevcut modeli değiştirmek isteyenlere diyorum ki durup Hasan Amca’larına kulak versinler. Çünkü çok pişman olabilirler yeni modelleri gördüklerinde. Efendim, yaz ayları ceptel üreticileri için oldukça hareketli geçiyor. Haftada birkaç yeni telefon gönderiyorlar incelemem için. Ben de hangisini yazayım diye seçmekte zorlanıyorum. Fakat bu sefer farklı bir kategori anlayışı güttüm. Yaz aylarına uygun modelleri farklı başlıklarla ele alıyorum.

Hani gazetelerin köşe yazarları tatile gittiklerinde köşelerinin olduğu yerde ‘Yazarımız yıllık izninin bir bölümünü kullandığı için yazısı bugün yer almamaktaadır’ diye. Yok yok, korkmayın, Hasan Amca’nız teknolojik bir yazar olduğundan nereye giderse gitsin yazısını yazıp yollayabilir. Elbette herkesin işten uzak zamanlara ihtiyacı oluyor. Hak veriyorum o yazarlarımıza. Ben de hanımı ve torunu alıp Ayvalık’taki yazlığa gittim. Ürünleri de orada salim kafayla inceledim. Bizzat etüd ettim, uygunluklarını.

Geçen sayı görmüşsünüzdür; e.yaşam’da yeni bir komşu yazarımız var. Siber Can bölümünde mağazaları anlatıyor. Çok iyi düşünmüşler vallahi. Ben ürünleri tanıtmasına tanıtıyorum da, okur bu teknolojileri satın alacağı yerler konusunda da detaylı bilgi veriyor. Torunum yaşındaki Siber Can’a hoş geldin diyorum.

Sony ErIcsson K750

CeBIT’te ilk olarak tanıtılan ve Türkiye’de önümüzdeki günlerde satışı başlayacak olan Sony Ericsson K750, 2 megapiksel kamerasıyla tatilcilere göz kırpıyor. Şahsen ben cep telefonuyla fotoğraf çekmekten son derece keyif alıyorum. Kaliteli kağıt baskısına da olanak veren görüntüleme özelliğinin yanı sıra bu telefonu tatilciler için cazip kılabilecek bir diğer özellik ise MP3 çalar ve FM radyoya sahip olması. Cihazda 32 MB’lık dahili bellek var. Ama 2 GB’a kadar artırılabilmesine olanak veren Memory Stick Duo uyumu ile tek cihazda birdan fazla mobil aygıt işlevini toplamak mümkün. Kameralardakine benzer flaşıyla metrelerce özellikteki objeleri de rahatlıkla kaydedebilen K750’deki üç boyutlu oyun motoru sayesinde eğlenceli oyunlarla vakit geçirilebiliyor.

Samsung E720

Çocukların cep telefonu konusunda beklentileri büyüklere göre çok daha yüksek. Estetik bir tasarım, işlevsellik ve çokluortam özelliklerini barındıran modellerden biri olan Samsung E720, karne zamanı için alternatif olarak değerlendirilebilecek birkaç modelden biri. Fotoğraf ve video çekebilen kamerasıyla okul arkadaşlarını görüntülesi çocuk, 88,6 MB hafızasına MP3’lerini kaydedip dinlesin, Mavidiş ve kızılötesiyle dosya transfer etsin. Telefonunun kapağında bulunan ekranıyla müzik düğmeleriyle rahat bir kontrol sunuyor. Birbirinden eğlenceli 64 polifonik melodi ise telefonun bonusu.

SIemens SK65

Mart ayında Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen CeBIT fuarında yakından inceleme şansı bulduğu bu telefon, uluslararası bir tasarım ödülüne sahip olmuştu. İki telefonun çapraz biçimde dönmesiyle klavyesi ortaya çıkan Siemens SK65, son zamanların en çok konuşulan servislerinden biri olan BlackBerry’yi destekliyor. Müthiş bir e.posta ve ajanda deneyimi sunan bu cihaz, tasarımıyla da dikat çekiyor. Gecelerin loş karanlığıyla görsel bir uyum sunan dış görünüşü elbette en çok öne çıkan özelliği. 30 MB’lık belleğinde dosyalar tutulabiliyor. Görüntüyü her şeyin üstünde tutanlar için ilgiye değer bir model.

Motorola C381p

Eğer babanıza bir cep telefonu alacaksanız, sakın ha ‘konuşsun, mesaj yollasın yeter’ gibisinden bir önyargıya kapılmayın. Zira artık MMS, MP3 çalar, renkli ekran ve polifonik melodi neredeyse standart özellikler haline geldi. Motorola’nın bu modelinde babanızı mutlu edebilecek temel güzellikler var. Üstelik, rengarenk duvar kağıtları ve melodilerle kişiselleştirebilecekleri telefonlarıyla ‘bas konuş’ hizmetinden faydalanabilecekler. Operatörlerin Türkiye’de de kullanıma sunduğu bu hizmeti destekleyen telefonlar GPRS üzerinden, çok daha ucuza sesli iletilişim olanağı sunuyor. Üstelik bu telefon 350 saate kadar bekleme süresine sahip.

NokIa 6680

Öyle bir cep telefonu olsun ki onunla hem fotoğraf, hem video çekeyim; uzaklardayken e.postalarıma bakayıp ofisimi yanımda taşıyabileyim diyorsanız Nokia’nın son modellerinden biri olan 6680’e göz atmalısınız. Her iki yüzeyimde de kamera bulunan bu modelle görüntülü iletişim mümkün. Arka kısımdaki 1.3 megapiksel kamerası, fotoğraf makinelerindekine benzer gelişmişbir flaşa sahip. MP3 ve video dosyalarınızı da bu telefona yükleyip cihazı daha aktif kullanabilirsiniz. Nokia’nın bu yeni akıllı telefonuna, bağımsız şirketlerin geliştirdiği yazılımları da yükleyip telefona farklı işlevler yüklenebiliyor. Örneğin ben benzersiz bir hava meteoroloji yazılımı yükledim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!