Cep telefonlarının Facebook’u Nokia’dan

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonlarının Facebook’u Nokia’dan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2007 00:00

Nokia, Finlandiya’nın Oulu kentindeki araştırma merkezinde düzenlediği "Geleceğin Mobil Yaşam Biçimi" temalı uluslar arası etkinlikte mobil geleceğin neye benzeyeceğine dair ipuçları verdi. Toplantıda üzerinde özellikle durulan konu Facebook, YouTube, Wikipedia gibi içeriği kullanıcılar tarafından yaratılan sitelerin mobil dünyanın yakın geleceğinde de önemli rol oynayacağıydı.

Nokia bu amaçla kurduğu MOSH isimli mobil paylaşım sitesinin üçüncü boyutu olan SEEK’i duyurdu. SEEK mobil uygulaması sayesinde cep telefonu kullanıcıları acil ihtiyaç duydukları bilgileri, diğer kullanıcıların yarattığı ya da o anda yaratacağı içerikten edinebilecekler. MOSH uygulaması mosh.nokia.com ya da mosh.nokia.mobi adreslerinden yüklenebiliyor.

Oulu’daki etkinlik kapsamında, Nokia’nın geleceğe bakışı, ürün ve servisler dahil olmak üzere diğer farklı alanlarda da kendini gösterdi. Mobil iletişimde yenilikçi Web teknolojilerinin rolü, nanoteknoloji ve çevreye saygı, İnternet deneyimin güçlendirilmesi, mobil ödeme sistemleri, yeni enerji kaynakları ve genişbant iletişimin geleceği, toplantıda ele alınan dikkat çekici konu başlıkları arasında yer aldı.

İki yeni arkadaş

Etkinlikte iki yeni akıllı telefon modeli de tanıtıldı: Nokia N95 8GB ve Nokia N81 8GB. Her iki model de Nokia’nın kullanıcıların akıllı telefonlardan beklentilerini ve kullanım alışkanlıklarını daha iyi anlamayı amaçlayan SmartPhone360 araştırmasının sonuçlarından izler taşıyor. İngiltere, Almanya ve Fransa’dan 25-34 yaş arası 547 kullanıcı arasında yapılan araştırma, kullanıcıların mobil İnternet kullanımı, multimedya ve eğlence konularında daha fazla beklenti içinde olduklarını ortaya koymuş.

Bu nedenle her iki telefonda da daha çok video ve müzik depolamak için 8GB bellek standart olarak geliyor. Böylece modellerin her ikisi de 6 bin parça veya 20 saat video depolayabiliyor. Ayrıca yıl sonuna doğru hizmete girecek olan N-Gage servisiyle cihazları birer oyun platformu olarak kullanmak da mümkün olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!