Cenazede 20 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Cenazede 20 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yeraltı dünyasının ünlü ismi Dündar Kılıç'ın cenazesi ünlü isimleri bir araya getirdi. Cenazede, ruhsatsız tabancalı yirmi kişi gözaltına alındı.

Silivri'deki yazlığında fenalaştıktan sonra hastaneye kaldırılan ve tedavisinin 10'uncu gününde yaşamını yitiren yeraltı dünyasının ünlü ismi Dündar Kılıç, dün toprağa verildi. Cenazeye, aralarında sanat ve iş dünyasından ünlü isimlerinin bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı. 250 kişinin çelenk gönderdiği, 200 kişinin de yardım kuruluşlarına bağışta bulunduğu cenazede, Dündar Kılıç'ın şu anda Fransa'da tutuklu bulunan eski damadı Alaattin Çakıcı çelenk göndermedi.

Taziyeleri eşi kabul etti

Dündar Kılıç'ın tabutu, 09.30'da önce Amerikan Hastanesi'nin karşısında bulunan evinin önüne, oradan da Şişli Camii'ne götürüldü. Tabutunun önüne, Kılıç'ın büyük ebat yağlıboya resmi konuldu. Oğlu Dünay Kılıç, öldürülen kızı Uğur Çakıcı'nın oğlu Uğur Özbizerdik ile yakınları, sürekli tabutun başında bekledi. Son derece bitkin olduğu gözlenen Kılıç'ın eşi Ayten Kılıç ve yakınları, cenazeye katılanların taziyelerini kabul etti.

İpten kurtuldu, tıptan gitti

Dündar Kılıç için ‘‘40 yıllık arkadaşımızdı’’ diyen ‘Kürt İdris’ lakaplı İdris Özbir ile Osman Cevahir'in de taziye kabul ettikleri görüldü. En üzgün olanlardan biri de ‘Ünlülerin avukatı’ olarak bilinen, Dündar Kılıç'ı hapisten kurtaran avukat Burhan Apaydın'dı. Apaydın, ‘‘İpten kurtardık, tıptan gitti’’ dedi. Kazandığını paylaşan mert insanlara ‘kabadayı’ dendiğini belirten Apaydın, ‘‘Dündar Kılıç, gerçek bir kabadayıydı’’ dedi.

Denge unsuruydu

Yazar Yaşar Kemal ise iyi bir kitap okuyucusu olan Dündar Kılıç'la, gazetecilik yaptığı dönemde tanıştığını ve çok iyi dost olduğunu söyledi. Sanatçı Zeki Alasya ise Kılıç için, ‘‘Son dönemdeki sağduyusuyla, bir denge unsuru olmuştu’’ dedi. Kılıç'ın cenazesi, gözyaşları arasında, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında, ruhsatsız silah, bıçak bulunduran şüpheli 20 kişiyi gözaltına alındığı öğrenildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!