Cenaze yemeğinden zehirlenerek ölenlerin sayısı 3'e çıktı

Güncelleme Tarihi:

Cenaze yemeğinden zehirlenerek ölenlerin sayısı 3e çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2006 11:11

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Karanlıkdere beldesinde cenaze yemeğinden zehirlenerek ölenlerin sayısı 3'e, hastanede tedavi altına alınanların sayısı 111'e yükseldi.

Haberin Devamı

Dün Eyüp Altuntaş'ın, ölen eşi Pakize Altuntaş için verdiği cenaze yemeğinden yiyen çok sayıda kadın ve çocukta, bir süre sonra mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti oluştu. Ambulans ve özel otomobillerle Niğde'deki hastanelere kaldırılan kadın ve çocuklardan 75'i yine ambulans ve özel araçlarla Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bor Devlet Hastanesinde dün hayatını kaybeden Samiye Esen (45) ve Gevher Nesibe Hastanesi'nde kurtarılamayan 12 yaşındaki Tuğçe Altuntaş'ın ardından aynı hastanede tedavi altında bulunan Sibel Tabanlı da (35) yaşamını yitirdi.
Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Doğanay, zehirlenme sebebi olarak cenaze yemeği sırasında kadınlar için ayrılan bölümün bitkilerde kullanılan bir kimyasal ile ilaçlanmış olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Zehirlenenlerden alınan kan ve idrar örneklerinin özel kurye ile Ankara'daki Hıfzıssıhha Enstitüsüne gönderildiğini hatırlatan Doğanay, kendilerine ulaşan ilk bilgilere göre zehirlenmenin böcek öldürücü ilaçlardan kaynaklandığının belirlendiğini ifade etti.  Doğanay, şu bilgileri verdi:

“Yapılan ön incelemede, zehirlenmelere 'İnsektisit ve Erbisit Grubu' böcek öldürücü kimyasalların neden olduğu belirlendi. Ancak kesin sonuç henüz elimize ulaşmadı. Hastanemizde tedavi görenlerin 7'si yoğun bakımda tutuluyor. Diğer hastaların durumları genel olarak iyi ama her an değişkenlik gösterebilir.”

Bu arada Sağlık Bakanlığından gelen 2 uzmanın Niğde ve Bor Devlet hastaneleri ile zehirlenmenin meydana geldiği Karanlıkdere köyündeki cenaze evinde incelemelerde bulundukları bildirildi. Niğde Valisi Gündüz Beder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zehirlenme vakasında hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e yükseldiğini hastanelerde tedavi altına alınanların sayısının da 111'e ulaştığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!