Cemil Çiçek: Tutanaklar açıklanacak

Güncelleme Tarihi:

Cemil Çiçek: Tutanaklar açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 11:36

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ten yeni anayasa çalışmalarının tutanaklarına ilişkin tartışmaları bitirecek açıklama: Yeni baştan gözden geçiriliyor. Bunları Meclisin internet sitesine de koymak suretiyle bu süreçte ne oldu, ne bitti, kim ne söyledi, kamuoyunun bilgi sahibi olması bakımından... Arkadaşlar üzerinde çalışıyor. Eksik bilgi olmasın diye. Ondan sonra kamuoyunun bilgisine sunacağız.

Haberin Devamı

Pazartesi günün Manavgat'ta yaptığı konuşmada yeni anayasa sürecinde Ak Parti'nin masadan kalkmaya niyetlendiğini söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, komisyonun Cemil Çiçek’siz çalışmasına devam etmesini önerirken, zabıtların da kamuoyuna açıklanmasını istedi.

"KATİP BİLE BULAMAZLAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bahçeli'nin sözlerine "Bu aşamadan sonra istedikleri kadar masada otursunlar. Onlar orada notları tutacak katip bile bulamazlar" dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise "Anayasa çalışmalarının sonunda ne oldu. Bu darbeciler baktılar ki bu CHP kendi bildikleri CHP değil. En iyisi Cemil Çiçek aracılığı ile biz masadan tüydüler" dediler diyerek katıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek bugün yaptığı açıklamayla tartışmaya noktayı koydu. Çiçek, AKM'de düzenlenen 3. Ankara'da Malatya Günleri etkinliğine gelişinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni anayasa çalışmalarının toplumda büyük umutla beklendiğinin anımsatılması ve gelinen noktayı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Çiçek, parti genel başkanlarına gelinen noktayı özetleyen belge ve bilgileri sunduğunu, genel başkanların nasıl değerlendireceğini ise bilmediğini söyledi.

Haberin Devamı

"BÜTÜN YÖNLERİYLE AÇIKLAYACAK BASIN TOPLANTISI YAPABİLİRİZ"

Çiçek, "Tutanakları yeni baştan gözden geçiriyoruz, tanzim ediyoruz. Talep de var. Belki bunları bütün yönleriyle açıklayacak bir basın toplantısı yapabiliriz. Bunları Meclis'in internet sitesine de koymak suretiyle bu süreçte ne oldu, ne bitti, kim ne söyledi, kamuoyunun bilgi sahibi olması bakımından. Arkadaşlar üzerinde çalışıyor. Eksik bilgi olmasın diye. Ondan sonra kamuoyunun bilgisine sunacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" başlıklı haberinin hatırlatılması üzerine Çiçek, haberi okumadığını ifade etti. Yine bir gazetecinin "Adalet Bakanı olarak altında imzanız var" sözleri üzerine de Çiçek, "Tek başıma benim imzam yoktur. Haberi okumadım. Bilmiyorum. Varsa bu türlü konular ilgili yerlerle konuşulmuştur. İmza atması gerekenler varsa birlikte atılmıştır. Yoksa Milli Güvenlik Kurulu ile ilgili bir konuda benim tek başıma imzam olmaz. Haber ne kadar doğru, ne kadar gerçek bilmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"YAKIŞIKSIZ, NEZAKETSİZ"

Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesinin sorulması üzerine de Çiçek, şöyle konuştu: "Maalesef son derece yakışıksız, nezaketsiz, hoş olmayan bir durum. Maalesef bu türlü yakışıksız bir olay bir yabancı ülke toprağı sayılan bir elçilikte ve yabancıların gözü önünde meydana gelmiş oluyor. Bu kabalık, bu saygısızlık, Meclis dışına taşar hale geldi. Ben bu konuya zaman zaman dikkat çektim. Hatta bu yetmedi, bu türlü kaba ve saygısızca davranışları kim yaparsa yapsın, hangi partiden olursa olsun, tutanaklardan çıkarıp ilgililere de gönderdim. Ama değişen bir şey olmadı."

Bir gazetecinin "Bu tür olaylar Kamer Genç'in özelinde sık sık tekrarlanıyor. Bir müdahaleniz olacak mı?" sorusuna karşılık olarak da Çiçek, kendisinin TBMM içerisinde yetkili olduğunu, Genel Kurul toplantılarında yaşananların da birleşimi yöneten başkan vekilinin yetkisinde bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Emine Erdoğan'a yönelik sözlerin Meclis dışında söylendiğini anımsatan Çiçek, "Bizim elimiz kolumuz yabancı ülke toprağına ulaşmaz. Benim ne söylediğimden daha çok kamuoyunun ne dediği önemli. Ben bunları daha evvel söyledim. İlgililerin ne söyleyeceği, benim ne söyleyeceğimden daha önemli. Bunları da kendilerine söyledim. Bunun ötesinde ne yapacağım?" ifadelerini kullandı.

"DÖRT DÖRTLÜK BİR İLİMİZDİR"

Malatya Günleri ile ilgili mesajının sorulması üzerine Çiçek, Türkiye'nin en seçkin illerinden Malatya'nın, önemli devlet ve siyaset adamları yetiştirmiş bir kent olduğunu belirtti. "Plakasıyla söylemek gerekirse dört dörtlük bir ilimizdir" diyen Çiçek, böyle özellikleri olan bir ilin Ankara'da tanıtım günleri yapmasını büyük memnuniyetle karşıladığını söyledi. Tatınım günlerine mümkün olduğunca katılmaya çalıştığını, hemşehrileriyle, dostlarıyla bir araya gelme imkanı bulduğunu kaydeden Çiçek, bu yılki etkinliğin önceki yıllardan daha hareketli geçeceğine olan inancını dile getirdi.

BAKMADAN GEÇME!