Cemevine destek sözü

Güncelleme Tarihi:

Cemevine destek sözü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, dün Dikmen'de inşaatı süren Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezi ve Cemevi'ni ziyaret etti. Yılmaz, Alevi felsefesi ile partisinin ve hükümetinin hedeflerinin uyum içinde olduğunu söyledi. Yılmaz, ‘‘Hepinizin ortak değerlerinin, bundan sonra devletin de sahip çıkması ile daha iyi korunacağını göreceksiniz’’ dedi.

Hatay Milletvekili Ali Uyar ve Ankara Valisi Erdoğan Şahinoğlu ile birlikte Cemevine giden Yılmaz'ı, Başkan Ali Doğan ve arkadaşları karşıladı. Alevi halk ozanı Mahsuni Şerif, Yılmaz'a ‘Başbakanım, canım gülüm efendim’ mısrası ile başlayan bir şiir okudu.

Yılmaz da Cemevi'nde toplanan kalabalığa hitap ederken, hükümetin toplumsal uzlaşma sonucu kurulduğunu hatırlattı. Türkiye'nin her yerinde çağdaş kültür sitelerinin yapılacağını belirten Yılmaz, ‘‘Türk toplumu olarak en büyük zenginliğimiz ve gücümüz, farklı kültürlerin birarada yaşamasıdır. Bunu yaptığımız takdirde Türkiye'nin önünü açabilir, kalkındırabiliriz’’ dedi. Dikmen Cemevi'nin tamamlanması için katkı sözü veren Yılmaz, 19 Mayıs'taki açılışa Cumhurbaşkanı Demirel'le katılacağını söyledi. Yılmaz, ‘‘Sizden tek ricam, hükümetimin tüm vatandaşlara eşit mesafede olduğundan emin olmanızdır’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!