Cemaat ayaklandı, temel yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Cemaat ayaklandı, temel yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 10:23

Antalya Malike Bileydi Cami’si bahçesine hayırsever desteği ile yapımına başlanan tuvalet caminin kıble yönüne denk gelince cemaat ayaklandı. İnşaatı durdurmak için camiye akın eden cemaati Konyaaltı İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal da ikna edemeyince projenin temeli cemaatten bir kişinin getirdiği kepçeyle kapatıldı.

Haberin Devamı

“Caminin kıblesine, musalla taşının önüne tuvalet yaptırmayız” diyerek kendisine tepki gösteren cemaati uzun süre sakinleştirmeye çalışan Uysal, “Tuvalet kıbleye denk geldiği için cemaatimizde bir tedirginlik olmuş. Bu nedenle temeli kapatıyoruz. İnşallah projeyi başka bir yerde yapacağız” dedi.
ANTALYA Konyaaltı İlçesi Liman Mahallesi’nde bulunan Hacı Malike Bileydi Camii için Konyaaltı Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü onayı ile başlatılan ve temeli atılan şadırvan ve tuvalet projesi bölgede kriz yarattı. Hayırsever katkıları ile hazırlanan projede tuvaletin musalla taşının önüne, caminin kıble yönüne denk geldiğini öğrenen cemaat, çalışmaları durdurmak için camiye akın etti.

CEMAAT AYAKLANDI, TEMEL YIKILDI / WEB TV

MÜFTÜ SAKİNLEŞTİREMEDİ

Cemaatin tepkisi üzerine caminin bulunduğu mahalleye gelen Konyaaltı İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Tüm uğraşlarına rağmen cemaati sakinleştiremeyen Uysal, Hacı Malike Bileydi Camii İmamı Mustafa Tolunay’a projenin durdurulması talimatını verdi.

Haberin Devamı

BÜYÜK EMEK VERDİK

Talimat üzerine şadırvan ve tuvalet temeli, cemaatten bir kişinin getirdiği kepçeyle kapatıldı. Temel atma çalışmaları kapsamında çok büyük emekler verildiğini söyleyen Cami İmamı Tolunay, “Şuan ki tuvaletlerimiz maalesef yeterli değil. Bu nedenle böyle bir proje içine girdik. Ve büyük emekler harcayarak temel attık. Ama cemaat ‘Tuvalet kıbleye denk geliyor, önünde musalla taşı var’ gerekçesiyle çalışmaları durdurdu” dedi.

UYGUN YER BULACAĞIZ

İlçe Müftüsü Uysal ise vatandaşın hassasiyetlerine önem verdikleri için çalışmaların durdurulduğunu belirterek, “Tuvalet kıbleye denk geldiği için cemaatimizde bir tedirginlik olmuş. Bu nedenle temeli kapatıyoruz. İnşallah projeyi başka bir yerde yapacağız. Temel atılırken bir emek ve para harcanmış ama yapacak bir şey yok. Cami çevresinde yeniden bir tespit yapıp en uygun yeri seçeceğiz” diye konuştu.

TUVALETE Mİ YÖNELELİM?

İbadet için yıllardır aynı camiye geldiğini söyleyen Ahmet Pınar isimli vatandaş, “Siz tuvaleti caminin kıblesine, musalla taşının önüne yaparsanız cemaat elbette tepki gösterir. Biz cenaze namazı kılarken tuvalete doğru mu yöneleceğiz. Böyle şey olmaz. Madem böyle bir şey yapacaklardı önce cemaatin fikrini almaları lazımdı. Almazlarsa bu kadar emek, para boşa gider” dedi.

Haberin Devamı

ÇARESİZ KALDIK

Bir başka vatandaş Nazif Demir ise tepkisini şöyle dile getirdi: “Burada şadırvan ve tuvalet yapmak için ağaçları söküp başka yere taşıdılar. Bir sürü inşaat malzemesi harcandı. Ama tuvaletin kıbleye denk geldiğini hesaplamamışlar. Bizde kendi imkanlarımızla kepçe bulup temeli kapattık. Böyle olmasını bizde istemezdik ama çaresiz kaldık. Proje konusunda ısrarcı olurlarsa temeli yine kapatırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!