Cem Uzan rüşvet davasından beraat etti

Güncelleme Tarihi:

Cem Uzan rüşvet davasından beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2005 17:14

Bazı bilirkişilere rüşvet verildiği ve alındığı iddiasına ilişkin yargılanan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi beraat etti.

Haberin Devamı

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan katılan olmadı.

Duruşmada söz alan sanıklardan Kılıç Başaran ve Zülfikar Fikret Gönül'ün avukatı Hasan Fehmi Demir, söz konusu iddiaların elektronik yazışma kayıtlarına dayandığını öne sürerek, “Bu kayıtlar resmi dayanaktan yoksundur. Delil olarak değerlendirilmesi mümkün değildir” dedi.

Demir, “Bir kısım sanıklar hakkında elektronik kayıtlar delil olarak geçerli sayıldığı halde, mütalaada bir kısım sanıklar yönünden delil olarak nazara alınmamaktadır. Sağlıklı bir sonuca varılması için tahkikatın genişletilmesi taleplerimiz olacaktır” diye konuştu.

Müvekkillerinin Teleon aboneliği olmadığını da savunan avukat Demir, “Elektronik kayıtların resmi dayanağının sorulması ve bilirkişi incelemesine gidilmesini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sanıklar Selahattin Anıl ve Mehmet Fetvacı'nın avukatı Yağız Dağlı da bilirkişilerin verdiği raporlar araştırıldığında savunmalarında haklı çıkacaklarını savunarak, “Mütalaaya katılmıyoruz. İddialar somut bir delile dayanmıyor. Müvekkillerimin beraatini talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Taleplerle ilgili görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın, “Toplanan kanıtlar yeterli görüldüğünden tahkikatın genişletilmesi taleplerinin reddine karar verilmesi talep olunur” dedi.

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, tahkikatın genişletilmesi talebini reddederek, sanıklar Cem Uzan, Mehmet Fetvacı, Selahattin Anıl, Kılıç Başaran, Cemal Tüfekçi, Zülfikar Fikret Gönül, Hüseyin Engin Saydam, Metin Öner, Yılmaz Aybars Çakır ve İsmet Doğan Kargül'ün CMK'nın 223/2-e maddesi uyarınca “yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması” gerekçesiyle beraatini kararlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!