Cem Özdemir: Balık baştan kokar

Güncelleme Tarihi:

Cem Özdemir: Balık baştan kokar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 16:42

Almanya’da Türkleri öldüren NSU örgütü ile ilgili belgelerin istihbarat tarafından imha edilmesini eleştiren Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, konunun bir an önce araştırılmasını istedi. Sadece memurların yerlerinin değiştirilmesinin yetmeyeceğini belirten Özdemir, ‘Balık baştan kokar’ dedi.

Haberin Devamı

Yeşiller Eşbaşkanı Özdemir, 8 Türk, 1 Yunan ve 1 kadın polisin aşırı sağcı Nasyonalsosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi tarafından öldürülmesiyle ilgili çok sayıda evrakın imha edilmiş olmasının bir an önce araştırılması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Yeşiller Partisi’nin Saksonya-Anhalt eyalet teşkilatı tarafından dün Halle kentinde düzenlenen kurultayda yaptığı konuşmada, Federal Anayasayı Koruma Dairesi’nin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirten Özdemir, “Bir an önce ele alınması gereken çok sayıda soru var” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Olayların tümüyle açıklığa kavuşturulması gerektiğini, sadece memurların bir yerden alınarak diğer bir yere gönderilmesinin yeterli olmadığını ifade eden Özdemir, “Balık baştan kokar” dedi.

BİR MUHBİR BÜFE DAHA

Almanya’da Münih Polis Teşkilatı’nın, NSU'nun işlediği cinayetleri aydınlatmak için Münih’te tıpkı Nürnberg’de yapıldığı gibi döner büfesi açtığı ortaya çıktı.

Münih Polisi’nin birlikte çalıştığı muhbirin işlettiği döner büfesinin, 2006 yılının yaz aylarında açıldığı ve yaklaşık altı ay boyunca işletildiği belirtildi. Özellikle o dönemlerde cinayetlerin arkasında Türk uyuşturucu mafyasının olduğundan yola çıkan polis, bir ihtimal olarak da ‘bozuk döner eti mafyasının’ da cinayetleri işlemiş olduğundan hareket etmiş.

Polisin, açtığı döner büfesi için sipariş edilen döner etinin ücretini ödemeyip böylelikle cinayet faillerinin yakalamasını hesapladığı açıklandı.

KOMİSYONDA AÇIKLANMALI
Bu konuda hiçbir şekilde hoşgörülü olunamayacağını kaydeden Özdemir, tüm istihbarat birimlerinin ve Federal Asayiş Dairesi’nin (BKA) de 1997-2011 yılları arasında yapılan gizli operasyonları ve muhbirleri Federal Meclis Araştırma Komisyonu’nda açıklamak zorunda olduklarını söyledi.

ALMANYA'DA SKANDAL / WEB TV

Federal Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Sebastian Edathy ve bazı komisyon üyeleri, geçen yılın Kasım ayında Federal Başsavcılığın, Anayasayı Koruma Dairesi’nden NSU cinayetleriyle ilgili bazı belgeleri talep etmesinden bir gün sonra bazı belgelerin imha edildiğini söylemişti.

Haberin Devamı

ALMANYA'DAKİ DÖNERCİ CİNAYETLERİ / WEB TV

NEO-NAZİLERİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI / WEB TV


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!