Cem Karaca'nın mezarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Cem Karacanın mezarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2006 00:00

Sanatçı Cem Karaca'nın Üsküdar Karacaahmet Seyid Ahmet Mezarlığı'ndaki kabri, sanatçının son eşi İlkim Karaca'nın açtığı, dava sonra da geri aldığı dava nedeniyle açıldı ve DNA örneği alındı.

Haberin Devamı

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, Emrah Karaca'nın ünlü sanatçının oğlu olmadığını iddia etmiş ve mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme de, Cem Karaca'nın mezarının açılarak DNA örneklerinin karşılaştırılmasına karar vermişti.Rock müziğin efsane sanatçısı Cem Karaca'nın, Seyit Ahmet Yesevi Camii'nin yanında bulunan mezarı, Adli Tıp Kurumu yetkililerince bugün açılacak. Karaca, mezar yerini ölmeden önce beğenmiş, "Beni buraya gömün" diye vasiyet etmişti.

Üsküdar'daki “İran Mezarlığı” olarak da bilinen Karacaahmet Seyid Ahmed Mezarlığı'na saat 13.30 sıralarında gelen hakim ve doktor nezaretinde, sanatçının kabri açıldı. Cem Karaca'nın naaşından alınan DNA örneği, bir torbaya konulurken, yapılan işlem tutanakla tespit edildi. 8 Şubat 2004 tarihinde vefat eden sanatçının kabrinin açılması sırasında, Cem Karaca'nın eski eşi Feride Balkan da mezarlıkta hazır bulundu.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eae4c9f018fbb8f89d7ccc

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca ile Emrah Karaca'nın annesi Feride Balkan arasındaki tazminat davasına bakan Bakırköy 8. Asliye Hukuk Mahkemesi, Emrah Karaca'nın babası olup olmadığının tespiti amacıyla DNA testi için Cem Karaca'nın mezarının açılmasına karar vermişti.

İKİ DAİRE VE ŞARKILAR İÇİN

Cem Karaca, ölümünün ardından miras olarak Bakırköy'deki iki daire ve şarkılarını bırakmıştı. Mirasın dörtte biri son eşi İlkim Karaca'ya verilirken, dörtte üçü ise Emrah Karaca'ya kalmıştı. Tayyareci Sadık Sokak No:2'de bulunan Karaca Apartmanı'nda bulunan karşılıklı iki daireden birinde eski eşi Feride Balkan ve oğlu Emrah oturuyor. Diğer dairede ise, Toto-Mehmet Karaca'dan sonra İlkim Karaca ile Cem Karaca oturuyordu. Cem Karaca ölünce İlkim, Baltalimanı'ndaki annesinin yanına taşındı. İkinci daire boş duruyor. Sanatçının şarkılarından gelen telifler konusunda Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) bilgi vermiyor.

 

Haberin Devamı

Cem Karacanın mezarı açıldı
Cem Karacanın mezarı açıldı
                   

Cem Karacanın mezarı açıldı
Cem Karacanın mezarı açıldı

İlkim Karaca ile Emrah Karaca, ünlü sanatçının ölümünde mezarı başında ağlamıştı.

Cem Karacanın mezarı açıldı
Cem Karacanın mezarı açıldı

                                Cem Karaca'nın cenaze törenine bir çok ünlü sanatçı katılmıştı

Cem Karacanın mezarı açıldı

Cem Karaca, bir bayram sabahı
babasının mezarını ziyareti sırasında
mezarcıyla konuşup "Beni de
buraya gömün" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!