Cem Hoca ile cemaati

Güncelleme Tarihi:

Cem Hoca ile cemaati
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2006 00:00

Yönetmenliğini Barış Pirhasan'ın yaptığı "Adem'in Trenleri" filminde, karı-koca olarak kamera karşısına geçen Cem Özer ile Nurgül Yeşilçay, ilginç bir kimlikle seyircinin karşısına çıkacaklar. Cem Özer'in bir imamı, Nurgül Yeşilçay'ın da onun eşini canlandırdığı film, 2 Mart'ta gösterime girecek.

Haberin Devamı

Senaryosunu İsmail Doruk'un, yönetmenliğini Barış Pirhasan'ın, yapımcılığını Promete Film Ve İstisnai Filmler'in yaptığı "Adem'in Trenleri" isimli sinema filminin çekimleri, Manisa'daki Karaağaç tren istasyonu ve çevresindeki köylerde başladı. Cem Özer, Nurgül Yeşilçay, Ümit Çırak, Derya Alabora, Asuman Dabak, Hakan Bilgin ve Ezel Akay'ın rol aldığı filmde, Cem Özer Hasan Hoca'yı, Nurgül Yeşilçay'ın ise onun eşi Hacer'i canlandırıyor.

Filmin konusu kısaca şöyle: "Fakir fakat sevecen insanların yaşadığı kasabaya Hasan Hoca, yani Cem Özer imam olarak atanır. Eşi Hacer (Nurgül Yeşilçay) ve küçük kızı Fatmacık'ı da yanına alır. Ancak hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Herkes onları bir aile olarak bilir. Oysa küçük kız Hasan Hoca'nın kızı değil, Bekir adında bir adamdan dünyaya gelmiştir. Bekir, Hacer'i hamile bırakır ve ortadan kaybolur. Hasan Hoca, Hacer'i ailesinden korumak için nikahına alır. Ama ona hiç el sürmez. İki tarafın da kabullendiği bu yaşam, Bekir'in ortaya çıkmasıyla değişir..."

Haberin Devamı

Filmden notlar:

* Tarihi bir eser olarak koruma kapsamında olan ve faaliyeti durdurulan Manisa'daki Karaağaç tren istasyonu ve çevresindeki binalar, sanat gurubu tarafından özel olarak hazırlanan proje kapsamında film için yeniden restore edildi.

* Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın şimdiye kadar verdiği en yüksek yapım desteğini Adem'in Trenleri'ne verdi. Bakanlık, sinema destek fonundan filme 450 bin YTL'lik katkı sağladı.

* TCDD filmin en önemli bölümlerinin sponsorluğunu üstlendi. TCDD bu sponsorluk çerçevesinde filmin çekimleri sırasında kullanılacak olan lokomotif, yolcu vagonları ve yük vagonlarının yanısıra, istasyon görevlileri gibi filmde yer alacak figürasyonu da temin etti.

/images/100/0x0/55ea7e52f018fbb8f8839508
* Filmin çekimleri için kullanılmakta olan Arri SR3 kamera ve lens seti Almanya'dan "Panther Gmbh" şirketinden kiralanarak Türkiye'ye getirildi. Türkiye'de ilk kez filmin çekimleri 16 mm film formatında yapılacak.

* Ülkemizde ilk kez 8 kanallı bir kayıt sistemi bu filmde kullanıldı. Tüm sesler sabit diske kayıt ediliyor. Sitemin büyük bir bölümü Fransa’dan getirildi ve Fransa’da yaşayan bir Türk olan Yunus Acar ses operatörlüğünü üstlendi.

 

"Adem Trenleri" filminde "Hasan Hoca" olarak kamera karşısına geçen Cem Özer, "Bu adam dünyanın en nemrut, en bağnaz adamı. Bu film, inanç ile şefkat arasındaki gerilimi, Hasan'ın bağnazlıktan hayata dönüşümünü anlatıyor" dedi.

 

/images/100/0x0/55ea7e52f018fbb8f883950a
Sevdiği adamın kendisini hamile bırakıp kaçmasıyla köy içinde çok zor durumda kalan Hacer adında ezik bir genç kadını canlandıran Nurgül Yeşilçay, "Bu kadının şefkat açlığı var. İlginç bir karakter Hacer. Bakalım filmin sonunda tercihi kimden yana yapacak, göreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Cem Hoca ile cemaati

Ezel Akay, yapımcı olarak destek verdiği filmde, küçük bir rolde de kamera karşısına geçiyor. Neşeli, esprili bir makinisti canlandıran Akay'ın filmdeki adı, Tilki Hasan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!