Çelik'in 'bomba' iddiasına inceleme

Güncelleme Tarihi:

Çelikin bomba iddiasına inceleme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 13:53

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in Konya’da yaptığı bir konuşmada 1995 yılında üniversitedeki odasına dönemin Van Valisi Mahmut Yılbaş tarafından bomba koydurulduğunu iddia etmesinin ardından, savcılık konuyla ilgili inceleme başlattı.

Haberin Devamı

Hüseyin Çelik’in sözlerini ihbar olarak kabul eden Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği 1995 yılındaki soruşturma dosyasını yeniden incelemeye aldı. Faili bulunmadığı için dava açılmayan olayla ilgili, soruşturmanın genişletilmesi için Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Canavcı’ya görev verildi.

Dosyanın incelenmesinin ardından soruşturma açılırsa, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve onun odasına bomba koydurmakla suçladığı dönemin Van Valisi Mahmut Yılbaş’ın ifadelerine başvurulacak. Ayrıca olay yeri inceleme tutanaklarında imzası bulunan kamu görevlilerinin de tanık olarak dinlenecek.

Çelik ne demişti?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, konuyla ilgili şu açıklamada bulunmuştu:

“1995'de benim üniversitemdeki odama bomba konuldu. Yiyecek ekmeğimiz vardı, bir şey olmadı. Günlerce ben kriminal laboratuvarını aradım, 'ne oldu' diye. En sonunda yetkililer 'Boşuna üstüne gitme zara görürsün' dediler. Nedir bunun adı- Siz bunu nasıl izah ediyorsunuz- İlk defa burada söylüyorum. Dönemin emniyet müdürü bana 'Sayın hocam ne diyeceğimi şaşırmış vaziyetteyim, sizin odanıza bombayı vali koydurdu' dedi. Türkiye bunları yaşadı.”

Haberin Devamı

Dönemin Van Valisi Yılbaş'tan tepki

Çelik'in, sözlerini, dönemin Van Valisi Mahmut Yılbaş, her türlü vicdan, insaf ve sağduyu değerlerinden mahrum ve gerçek dışı olarak değerlendirmişti.

Yılbaş, yazılı açıklamasında, Çelik'in bir basın açıklamasında, Van Valiliği yaptığı döneme ilişkin iddialarda bulunduğunu belirtti.

İddiaları “her türlü vicdan, insaf ve sağduyu değerlerinden mahrum ve gerçek dışı” olarak niteleyen Yılbaş, bu iddiaların, zamanın Van Emniyet Müdürü'nün ifadesine dayandırıldığını, adı geçen Emniyet Müdürü İsmail Karaman'ın konuya ilişkin açıklamalarına internetten ulaşılabileceğini kaydetti.

Yılbaş, açıklamasında, “Başka bir izahata gerek görülmeyen asılsız bu isnatlarla ilgili tutumumuz gereken zamanda, gerekli hukuki usul ve esaslara göre belirlenecektir” ifadelerine yer verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!