Çelik yelek delen silahla vurdular

Güncelleme Tarihi:

Çelik yelek delen silahla vurdular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2013 00:00

Rusya’nın başkenti Moskova’da önceki gün öldürülen Kürt asıllı mafya babası “Dede Hasan” lakaplı Asyan Usoyan’ı (75) kimin hedef almış olabileceğine dair farklı senaryolar ortaya atılıyor.

Haberin Devamı

MOSKOVA’da önceki günü keskin nişancı tarafından öldürülen Rusya’nın önde gelen mafya babalarından ‘Ded Hasan’ lakaplı Dede Hasan cinayetine Rus basın genellikle “mafyalar arası hesaplaşma” olarak yaklaştı. Ancak Batı basınında farklı senaryolar da dile getiriliyor. İşte senaryolar

RAKİPLERİ ÖLDÜRDÜ

 Rusya Soruşturma Komitesi’nden adı açıklanmayn üst düzey bir yetkilisinin RBK ajansına yaptığı açıklamada soruşturmanın iki şüpheli üzerinde yoğunlaştığını söyledi: “Cemo” lakaplı Gürcü asıllı mafya babası Cemal Mikeladze ve “Rafşan Caniye” lakaplı Azeri mafya babası Rafşan Lankaranski. Dede Hasan, 2010’da kurtulduğu suikast girişiminden sonra “Beni Lankaranski ortadan kaldırmak istedi” demişti.

GÜRCİSTAN BAĞLANTILI

Rusya Soruşturma Komisyonu yetkilisine göre cinayet, Dede Hasan’ın memleketi sayılan Gürcistan ile de ilgili olabilir. Komisyon, Gürcistan’daki siyasi dengelerin değiştiğine ve Cumhurbaşkanı Saakaşvili’nin tahtının sallamaya başladığına dikkat çekerek “yeni iktidar eski iktidarın mafya uzantılarını da temizlemeye başlamış olabilir” dedi.

Haberin Devamı

TETİKÇİLER KAMERADA / WEB TV

HEDEF İMRALI SÜRECİ

İtalyan Corriera dela Sera ise Moskova’daki cinayetin, Paris’te üç PKK üyesinin öldürülmesinden hemen sonra gerçekleşmesine dikkat çekti. Dede Hasan’ın PKK’ya kaçak silah sağladığı iddialarını hatırlatan gazete, olayın arkasında Türkiye-PKK diyalogundan rahatsız olan çevreler
olabileceğini öne sürdü.

RUS MAFYASI MI

Cinayette kullanılan silahın genellikle gizli servislerin kullandığı “Val” silahı çıkması da soru işaretleri yarattı. 9 mm’lik 400 metreden çelik yelek delebilen bu silahın son yıllarda Rusya’nın Kafkas bölgesinde bir dizi terörle mücadele operasyonunda kullanıldığı biliniyor. Rusya hükümeti resmi yayın organı Rossiyskaya gazetesine göre silahı mafya gizli servisten çalmış olabilir.

ESKİ ORTAĞIN İNTİKAMI MI

New York Times gazetesi ise Dede Hasan’ın Rus mafya gruplarının bir çeşit ortak fonunu bankacı gibi işlettiğini ve bu para yüzünden öldürülmüş olabileceğini yazdı. Gazeteye göre soruşturmayı yürütenler, halen İspanya’da para aklama suçundan hapis yatan Hasan’ın eski bir ortağının suikast emrini vermiş olabileceğine inanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!