Çelik’in engelli telefon arkadaşı

Güncelleme Tarihi:

Çelik’in engelli telefon arkadaşı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2007 00:00

Burdurlu engelli öğrenci Fatma Ünal, düzgün konuşması, açık sözlülüğü ve zekasıyla Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i çok duygulandırdı. Küçük Fatma’ya telefonunu verip "Beni istediğin zaman arayabilirsin" diyen Çelik, öğrencinin okulundaki asansör ve tekerlekli araba sorununu da çözdü.

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, geçen ay Burdur’da ziyaret ettiği Altınyayla Atatürk İlköğretim Okulu’nda 4. sınıf öğrencisi olan 10 yaşındaki engelli Fatma Ünal’ı, babasının kucağında gördü. Doğuştan yürüme engelli olan Fatma Ünal’ı yanına çağıran Bakan Çelik, küçük kızın düzgün cümlelerle konuşmasından çok etkilendi. Fatma, okulda asansör olmadığı için babasının kendisini her gün dört kat çıkarıp indirmek zorunda olduğunu anlattı. Bakan Çelik, okul yönetimine talimat vererek asansör yapılmasını istedi. Asansör için gerekli 50 milyar liralık ödenek de okula tahsis edildi.

ALTIMA BEZ BAĞLI

Çelik, kucağında oturduğu sırada tedirgin olduğunu gördüğü Fatma Ünal’a bunun nedenini sorunca, küçük kız "Altıma bez bağlıyoruz. Bezden geçmez ama, ya geçerse diye tedirgin oldum" karşılığını verdi. Fatma’nın açık sözlülüğünden ve hikayesinden çok etkilenen Bakan Çelik, cep telefonu numarasını vererek "Beni ne zaman istersen arayabilirsin. Ben bundan sonra senin telefon arkadaşınım" dedi. Çelik, daha sonra bakanlıktaki bürokratlarına Fatma’ya akülü araba temin etmelerini söyledi.
/images/100/0x0/55eb2746f018fbb8f8aec46e


Bakan Çelik, Ankara’ya döndükten sonra Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Tunçalp Özgen’i arayarak Fatma’nın yürüme ve idrar sorunu konusunda yardım istedi. Fatma ve babası, daha sonra Ankara’ya gitti. Bakanın konuk ettiği küçük Fatma’nın yürüme sorunuyla ilgili bir şey yapılamayacağı, ancak ürolojik sorunun çözülebileceği belirtildi. Çelik’in dizüstü bilgisayar hediye ettiği Fatma, iki hafta içerisinde akülü arabasına da kavuşacak. Mutlu şekilde Burdur’a dönen Fatma, 25 Haziran’da Hacettepe Üniversitesi’nde ameliyat olarak bez bağlamaktan kurtulacak.

Dünyam sizden sonra renklendi

Yaşadıklarını gözleri dolarak Meclis’te bir grup gazeteciye anlatan Bakan Çelik, daha sonra Fatma’yı arayarak bir süre sohbet etti. Söze "Merhaba bakan amca" diye başlayan Fatma, Çelik’le sohbet ederken, ifade tarzıyla dinleyenleri de şaşırttı. Fatma, "Sizden sonra hayatım çok renklendi. Bilgisayarımla internete giriyorum. Artık bir yerlere gitmeyi istemiyorum. Bilgisayarımla her yeri geziyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!