Çelik: Cumhurbaşkanımız Filistin’in en güçlü savunucusudur

Güncelleme Tarihi:

Çelik: Cumhurbaşkanımız Filistin’in en güçlü savunucusudur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2024 07:00

AK Parti Sözcüsü Çelik, “Cumhurbaşkanımız yüce milletimizin ve küresel vicdanın sesi olarak Filistin davasının ve Gazzeli mazlumların en güçlü savunucusu ve destekçisidir” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada özetle şunları aktardı: “Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan’ın Filistin ve Kudüs meselesindeki net duruşu, işgal altındaki topraklarda bulunan Filistinlilere ilişkin hassasiyeti tartışma götürmez bir gerçektir. Cumhurbaşkanımızın 7 Ekim’den bugüne Gazze’ye yönelik İsrail saldırganlığının durdurulmasına yönelik yürüttüğü diplomasi ve her alandaki üstün gayreti tüm dünyanın malumudur. Cumhurbaşkanımız toprakları ve hakları için direnen Filistinlilere terörist diyenlere karşı çıkarak, bu tutumunu en üst seviyede, dünya liderlerinin gözü önünde kayda geçirmiş yegâne liderdir.

BİR AN BİLE VAZGEÇMEMİŞTİR

Cumhurbaşkanımız, Filistin konusundaki bu temel yaklaşımından dolayı katliam şebekesinin ve Netanyahu hükümetinin önde gelen isimleri tarafından hedef alınmaktadır. Siyasi hayatı boyunca uğradığı tüm saldırılara rağmen Cumhurbaşkanımız, Filistin davasını siyasi hayatının temel çizgilerinden biri olarak savunmaktan bir an bile vazgeçmemiştir.

Haberin Devamı

Filistin davasını milli siyasetimizin temel unsurlarından biri olarak değerlendiren Cumhurbaşkanımızın Filistin konusundaki tutumuna ilişkin saldırılar mesnetsiz, haksız, izansız ve hukuksuzdur. Cumhurbaşkanımız yüce milletimizin ve küresel vicdanın sesi olarak Filistin davasının ve Gazzeli mazlumların en güçlü savunucusu ve destekçisidir.”                 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!