Çekik göz ve beyaz ayakkabı yakalattı

Güncelleme Tarihi:

Çekik göz ve beyaz ayakkabı yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2009 13:57

KONYA'da geçen salı günü evinde boğularak ve bıçaklanarak öldürülen, kanepenin altında cesedi bulunan Afganistan uyruklu 56 yaşındaki Mehmet Taşkın'ın, katil şüphelileri yakalandı.

Haberin Devamı

Görgü tanıklarının verdiği, ‘çekik göz’ ve ‘beyaz spor ayakkabı’ eşkalinden yola çıkan polis, iki şüpheliyi Nevşehir'de yakaladı. Afganistan uyruklu olduğu ve Mehmet Taşkın gibi Türk vatandaşlığına geçtiği belirlenen 23 yaşındaki Abdulalim Yalçhin ve kuzeni 21 yaşındaki Necmettin Yalçhin, polise verdiği ilk ifadesinde Mehmet Taşkın'ın 2 bin TL'sini alıp kaçtıklarını söyledikleri öğrenildi.

Deri mont ve çeket satarak geçimini sağlayan, ailesi Hatay'da olan Mehmet Taşkın, 3 Mart Salı günü evinde, boğularak ve bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Cesedi kanepenin altında gizlenmiş olarak bulunan ve vücudunda 10 bıçak darbesi olan Taşkın'ın, olaydan iki gün önce öldürüldüğünü belirleyen polis, çevredekilerin ifadesini başvurdu. Komşularından bir kadın, çekik gözlü ve beyaz spor ayakkabılı bir gencin Taşkın'ın evini gözlediğini gördüğünü belirtti. Bunun üzerine 20 kişilik özel ekip oluşturan polis, Taşkın'ın evinden, satış yaptığı Bedesten Çarşısı'na kadar olan alanda çalışma başlattı. Yaklaşık 4 kilometrelik alanda 200'ün üzerindeki kişiye eşkalle ilgili soru soran polis, çekik gözlü ve beyaz ayakkabılı 2 gencin olduğunu ve 3 gündür çevrede dolaştığını, fakat 2 gündür görünmediklerini belirledi.

Haberin Devamı

Polis, bunun üzerine şehirlerarası otobüs terminali ve tren garında eşkal üzerinde çalışma yaptı. İki gencin otobüsle Nevşehir'e gittiğini tespit eden Konya Polisi, Nevşehir'e giderek, çalışmasını orada sürdürdü. Polis, şüphe üzerine eşkale uyan ve üzerinde kan lekesi bulunan Abdulalim Yalçhin ile Necmettin Yalçhin'i gözaltına aldı. İki şüpheli ilk önce suçlamayı kabul etmedi. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne getirilen iki kuzen sorgulamaya alındı.

Necmettin Yalçhin, “Mehmet Taşkın'ı takip ettik. Evine geldiğinde, evin kapısını çaldık. Afganistanlı olduğumuzu ve tanışmak istediğimiz belirttik. Tanışmak istemediğini belirterek, kapıyı kapatmaya çalıştı. Biz de Taşkın'ı itip zorla eve girdik. Taşkın, boğup, bıçakladık. Ardından 2 bin TL'sini alıp kaçtık. Parayı biner TL paylaşttık” dediği öğrenildi. İki şüpheli sorgulamanın ardından Adliye'ye sevk edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!