Çek Filarmoni Orkestrası

Güncelleme Tarihi:

Çek Filarmoni Orkestrası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avrupa’nın en köklü orkestralarından Çek Filarmoni Orkestrası, 27 Haziran Pazar günü 19.30’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir konser verecek. Vlamdimir Ashkenazy yönetiminde Mozart'ın La Majör ‘‘Klarinet Konçertosu’ ve Mahler'in Mi Minör ‘‘Senfoni No.7’ adlı eserlerinin seslendirileceği konserin solisti dünyaca ünlü Alman klarinetçi Sabine Meyer.

Kuruluşu bundan 103 yıl önceye dayanan ve ilk konserini dönemin en önemli bestecisi Antonin Dvorak yönetiminde 1896'da veren Çek Filarmoni Orkestrası, kısa zamanda Avrupa'nın en önemli senfoni orkestraları arasındaki yerini aldı. Çek Filarmoni, yüz yılı aşan müzik yaşamında dünyanın belli başlı konser salonlarında ve en prestijli festivallerde konserler verdi, büyük övgü toplayan turneler gerçekleştirdi ve kayıtlar yaptı.

Çek Filarmoni Orkestrası'nın birinci şefi Vladimir Ashkenazy, Gorky'de doğdu ve Merkez Müzik Okulu ile Moskova Konservatuvarı'nda eğitim gördü. Önemli müzik yarışmalarında aldığı birinciliklerden sonra, her yıl dünyanın belli başlı müzik merkezlerinde sahneye çıktı. Orkestra şefliğinin yanı sıra, piyanist olarak da yoğun bir müzik yaşamı sürdürdü. Şu anda Deutches Symphonie-Orchester Berlin'in birinci şef ve müzik direktörlüğünü de yürüten Ashkenazy, piyano repertuvarının belli başlı eserlerinin yanı sıra Mozart, Beethoven, Chopin, Rahmaninof, Prokofiev ve Scriabin'in tüm konçertolarıyla diğer eserlerini kaydetti.

Konserde solist olarak sahne alacak Sabine Meyer günümüzün en önemli klarinetçilerinden biri. Avrupa'nın en önemli müzik merkezleri ve festivallerinde konserler ve resitaller veren Meyer, 1983'te Clarone Üçlüsü’nü, 1988'de Sabine Meyer Üflemeli Çalgılar Topluluğu'nu kurdu. Daha önce de İstanbul Festivali'ne konuk olan Meyer, ‘‘Sabine Meyer Plays Benny Goodman’’ isimli bir albüm de çıkardı.

Bilet fiyatları: 14 milyon, 12 milyon, 10 milyon TL. Öğrenciler ve 65 yaş üstü müzikseverler için % 25 indirim uygulanacak.

Biletler AKM gişeleri (0212-292 08 45 ve 292 08 46), Uzelli (Şaşkınbakkal), Carousel (Bakırköy), Capitol (Altunizade) alışveriş merkezlerinden temin edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!