CeBIT’in kralı çocuklar

Güncelleme Tarihi:

CeBIT’in kralı çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2006 00:00

Teknolojİye ayak uydurmak ve yenilikleri takip etmek şüphesiz herkes için çok önemli. Bu yılki CeBIT Bilişim’in sloganı olan "Yarının Ruhunu Yakalayın" yerine "Yarının Ruhunu Oluşturun" demek istiyor ve aşağıdaki firmaları ziyaret etmenizi öneriyorum.

Çocuklar İçİn EĞİtİcİ Setler

Pusula Eğitim: 0-14 yaş grubundaki çocukların eğitimleri için çok kapsamlı yayınlar yapmakta olan Pusula Eğitim, CeBIT’te 6. salon 136 numaralı standda ürünlerini tanıtacak. Sitelerinde, "çocuklarınızın geleceği bizim için önemlidir" sloganıyla yayın yapan Pusula Eğitim, gerçekten bu sloganı hak eden ürünlere sahip. Tüm ürünler oldukça eğitici ve öğretici. Ayrıca büyükler için de National Geographic belgesellerinin VCD üzerinde satışı yapılıyor.

Boyut Yayın Grubu: 21 ülkeden çok sayıda yayının lisansını elinde bulunduran ve 4 ülkeye kendi yayınlarının lisans hakkını veren Boyut Yayın Grubu, Türkiye’nin tek uluslararası yayın kuruluşu olma özelliğini taşıyor. Çok geniş bir yelpazede yayınları bulunan Boyut Grubu’nun çocuklar için de yayınları mevcut. boyut.com.tr adresi üzerinden satışları da yapılmakta olan bu ürünler hobi, müzik, çocuk sineması, dil eğitimi, çocuk kitapları, üç boyutlu dergiler olarak kategorize edilmiş. Ayrıca, yaratıcı çocuğun eğlence sitesi Art Crazy sloganıyla yayını yapılan yaraticicocuk.com da yine Boyut Grubu’na bağlı bir İnternet sitesi. Boyut Yayın Grubu bu yıl 4. salon 149 numaralı standda ürünlerini sergileyecek.

TV’DE futbol, beysbol ve pin-pon keyfi

CeBIT’e yurtdışından katılan firmalardan biri de Jetion İnternational Ltd. Pek çok bilgisayar malzemesi satışı yapan firmanın ürünleri arasında, özellikle çocukların ilgisini çekeceğini düşündüğüm televizyona bağlanıp kablosuz olarak oynanabilen oyunlar var. Bu oyunlarla futbol, beysbol ve pin-pon keyfini televizyondan kablosuz olarak oynamanız mümkün oluyor.

Futbol oyununu, özel olarak tasarlanmış futbol sahası biçimindeki yeşil alanda kendi ayaklarınızla yönlendirebiliyorsunuz. Aynı şekilde, pin-pon ve beysbol oyunlarını da oyun paketi içerisinde bulunan pin-pon raketi ve beysbol sopalarıyla yönlendiriyorsunuz. Gerçek oyun keyfinin alınabileceği bu oyunlar hakkında daha fazla detayı www.pc210.com adresinden de edinebilirsiniz. Çin’den CeBIT’e katılan Jetion İnternational, 2. salon 360 numaralı standda ürünlerini sergileyecek.

Teknolojiye siz de ayak uydurun

Doğru zamanda etkili öğrenme ve performans geliştirme amacıyla kurulan İnfinity Teknoloji, yetişkinlerin teknolojiye daha kolay adapte olabilmeleri için pek çok bilişim ürünleri hazırlanmış. Günümüzde çocukların daha iyi iletişim kurup dünyayı daha iyi anlamak için teknolojiyi yetişkinlere göre çok daha kolay benimsedikleri bir gerçek. Siz ve çocuğunuz teknolojiye daha hızlı adapte olmak isterseniz, salon 2’de yer alan 314 numaralı İnfinity Teknoloji standını ziyaret edebilirsiniz.

İnternet okullarda ders olacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2006-2007 eğitim-öğretim yılında beş pilot ilde seçmeli olarak medya okur yazarlığı dersi verecek. Medya okur yazarlığı dersi; iletişime giriş, kitle iletişimi, medya, televizyon, aile, çocuk ve televizyon, radyo, gazete ve dergi, İnternet konu başlıklarından oluşacak.

Bu yıl Adana, Ankara, Erzurum, İstanbul ve İzmir'de okutulacak seçmeli dersin 2007-2008 eğitim öğretim yılında da tüm yurtta seçmeli ders olarak okutulması planlanıyor. MEB, CeBIT’e 5. salon 332 stand numarasıyla katılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!