CeBIT başladı

Güncelleme Tarihi:

CeBIT başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2007 11:05

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük bilgisayar, iletişim, komünikasyon teknolojisi fuarı CeBIT bugün Hannover’de ziyaretçilere kapılarını açtı. 77 ülkeden 6 bin 59 şirketin katıldığı fuara Türkiye’den bu yıl 38 şirket katılıyor. Rusya’nın partner ülke statüsüyle katıldığı ve 21 Mart'a kadar bilgisayar dünyasının kalbinin atacağı 280 bin metrekarelik fuarda sanal ve iletişim dünyasının son yenilikleri tanıtılacak.

TÜRKİYE 13. SIRADA

ABD’den Dominik Cumhuriyeti'ne kadar dünyanın dört bir köşesinden ranşta faaliyet gösteren binlerce şirketin katılacağı fuarda Türk şirketleri toplam bin 298 metrekarelik alanla 13. sırada bulunuyor. 18 bin 320 metrekarelik alanla fuarda bir numarayı alan ülke ise Tayvan, ikinci sırada 9 bin 849 metrekarelik alanla Çin, üçüncü sırada ise 6 bin 116 metrekare ile ABD var. Katılımcı şirketler az alındığında Türkiye fuarda 38 şirket ile 17. sırada. Tayvan 602 şirketle birinci, 471 şirket ile Çin ikinci ve 197 şirket ile Hong Kong üçüncü sırada.

Haberin Devamı

Her yıl ortalama 400 bin ziyaretçi çeken CeBIT’e bu yıl Hewlett-Packard, Dell, Nokia, Motorola gibi büyük şirketlerin katılmamasının fuarın imaj krizine uğraması tehlikesini beraberinde getirdiği ileri sürüldü. Uzmanlar önceki yıllarda bilgi-iletişim dünyasının pusulası sayılan nitelikte yeni teknolojik yenilikler sunan CeBIT’te bu yıl önemli bir yenilik yok. 1986 yılından beri düzenli olarak yapılan fuarda bu yıl teknolojik yeniliklerden ziyade bilgisayar oyunları, eğlenceye yönelik teknolojiler ön planda. Uzmanlar Barselona’daki 3GSM, Las Vegas’daki CES ve Berlin’deki IFA fuarlarının da CeBIT’e şirket ve ziyaretçi ilgisinin azalmasında etken olduğunu öne sürüyorlar. Daha 2001 yılında 8 bin 200 katılımcı şirket, 430 bin metrekarelik fuar alanı ve 850 bin ziyaretçiyle rekora imza atan CeBIT bu yıl bu rakamların çok altında kalıyor.

YENİLİKLER

Fuarda bu yıl daha da küçülen, ama marifetleri artan cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar ve kablosuz internet varyasyonları (WLAN), internet üzerini telefonlaşma, PC televizyonu ve touchscreen (dokunmatik) ekranlar ve yaşam ve ev konforunu artıran dijital sistemler fuar gündemini belirleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!