CeBIT, 12. kez dolup taşıyor

Güncelleme Tarihi:

CeBIT, 12. kez dolup taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 12:23

Kapılarını bu yıl 12’nci kez açan CeBIT Bilişim Eurasia’ya işini geliştirmek isteyenler akın etti.

İnternetin de gelişmesiyle iletişim olanaklarının artması nedeniyle bu yıl özellikle iş dünyasına yönelik şirketler ilgi gösterdi. Fuarda ağırlıklı olarak    Telekomünikasyon, E-Finans, e-Devlet ve Akıllı Yaşam Konspetleri sergilenirken, başta Şişli, Üsküdar belediyeleri olmak üzere birçok yerel yönetim ve bakanlık kuruluşu da açtıkları standlarda ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Bu yıl Azerbaycan’ın "Partner ülke" olduğu CeBIT’te Türkiye’ nin Multi Touch sektöründe faaliyet gösteren firmalarından Letvision’un klavye ve fare gibi cihazlarına gereksinim duyulmadan kullanıcının işlemlerini sadece dokunarak ve interaktif olarak gerçekleştirdiği masa şeklindeki ürünü işini geliştirmek isteyenlerin dikkatini çekti. Multi Touch teknolojisi ile masa üzerinde parmaklarla dokunarak çizim yapılabilen, sipariş veribilen, yazılım ve uygulamaları Türkler tarafından yapılan masa şeklindeki 7 bin dolardan satılan cihazlarla video izlebildiği, kafe ve restoranlar veya otellerde müşterilerin siparişlerini verebildiği, bunları çeklerken çeşitli uygulamalarla vakit geçirebildiği, yemek yerken seçtikleri videoyu izleyebildiği ifade edildi.

Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Bulgaristan, Kore gibi ülkelerin de katıldığı yarın akşama kadar Beylikdüzü TÜYAP’ta açık kalacak CeBIT’te Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Uydu İletişimi, Yayıncılık, Kablo ve TV Sektöründeki şirşetler ürünlerini tanıtıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!