Cebe sığan eğlence: NOKIA N80

Güncelleme Tarihi:

Cebe sığan eğlence: NOKIA N80
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2006 00:00

Kameraların cep telefonlarıyla buluşmasından bu yana hızlı ve önemli gelişmeler kaydedildi. Tüketiciler, cep telefonu seçimlerini yönlendirirken artık kaliteli fotoğraf çekimini de tercihleri arasında tutuyorlar. Bu bağlamda Nokia N80, telefon özelliğinin yanı sıra kaliteli resim ve video çekimi, radyo ve MP3 gibi özellikleri bir araya getiren başarılı bir ürün.

Parlak ve Çekici Kareler

Nokia N80’in 3 megapiksel kamerası, 20x sayısal yakınlaştırması ve entegre flaşı, kameralı bir cep telefonu için önemli özellikler. N80’i diğer kameralı cep telefonlarından ayıran özellikler sadece bunlar da değil. Kompakt bir sayısal fotoğraf makinesinde bulabileceğiniz önemli ayarların çoğu N80’de de var. Kolay ve anlaşılır Nokia menü sistemiyle rahatça ulaştığınız seçenekler, onu değişik ortamlar için daha cazip hale getiriyor. Görüntü ayarları menüsüyle ulaştığınız ayarlar saymakla bitmiyor; otomatik mod, kullanıcı ayarlı mod, portre, manzara, spor (hareketli sahneler için), gece manzarası, gece portresi, mum ışığı olarak dağılmış 8 hazır çekim modu; kırmızı göz giderme özellikli flaş; değişik ışık ortamlarını dengelemede yardımcı olacak 5 farklı beyaz dengesi ayarı; poz değeri ayarlama
/images/100/0x0/55eb1daff018fbb8f8ac2882
imkanı; normal, kahverengi, siyah-beyaz, negatif renk tonu seçenekleri; görüntü netliği, parlaklık, kontrast, renk doygunluğu ayarları, parlak ve çekici kareler yakalamanıza yardımcı oluyor. Gelişmiş sıralı çekim ve otomatik çekim zamanlayıcısı da, cep telefonuyla fotoğraf çekme zevkinizi tatmin eden diğer imkanlar.

N80’in kamera özelliklerindeki önemli bir yenilik de, telefon üzerinde lensin hemen altında yer alan makro çekim seçeneği. Butonu yana çekerek normal çekim modundan yakın çekim moduna kolaylıkla geçebiliyorsunuz. Telefon üstünde, daha basit çekimler için ikinci bir lens seçeneğiniz de bulunuyor. Ana lensin önemli bir eksikliği, kirlenmesine ve zarar görmesine engel olacak bir kapağın bulunmaması.

Paylaşmayı Sevenlere

WiFi, Mavidiş ve kızılötesi bağlantıları sayesinde N80 ile sahip olduğunuz resim, video ve müzikleri sevdiklerinizle kolayca paylaşabiliyorsunuz. Üstelik uyumlu herhangi bir ev yazıcısıyla resimlerinizi kablosuz basmanız da mümkün.

Fotoğraf çekiminde başarılı bir performans sergileyen N80, aynı zamanda tam bir multimedya uzmanı. Kolayca İnternet’e bağlanabiliyor, müzik ve radyo kanallarını dinletebiliyor, video çekip oynatabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!