Cazcı Lazlar

Güncelleme Tarihi:

Cazcı Lazlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Karadeniz türkülerini caz kalıplarında yorumladılar

Karadeniz türkülerini caz müziği kalıpları içinde seslendiren Trabzonlu müzisyen Fuat Saka, Almanya'da kurduğu grubuyla önceki akşam Boğaziçi Üniversitesi'nde muhteşem bir konser verdi.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) tarafından okulun Murat Dikmen Salonu'nda düzenlenen konserde Fuat Saka, Alman, Gürcü, Danimarkalı ve Türk müzisyenlerden kurulu ‘‘International’’ isimli gurubu eşliğinde Karadeniz türkülerini caz müziğinin kalıpları içinde yorumladı. 1980 yılında Almanya'ya giden Saka, ayrıca geçen 19 yılda memleketi Trabzon'un özlemiyle bestelediği parçaları da seslendirdi.

Rumca ve Lazcada ‘‘mısır tarlası’’ anlamını taşıyan ‘‘Lazutlar’’ adını verdiği konserde Fuat Saka, gitar çalıp şarkıları seslendirirken International Grubu'nu oluşturan müzisyenlerden Gürcü sanatçılar Zurab J. Gagnidze bas gitar, Zaza Miminoşvili ise gitar çaldı. Alman Herbert Koschmieder flüt ve saksofon çalarken Danimarkalı sanatçılardan Frank Juul Hint tablası, Claus Matthisen ise klarnet ve flüt çaldı. Grubun Türk üyelerinden Metin Öğretmen perkisyonda dikkat çekti. Orhan Şimşek sazı, Muhammet Yakupoğlu da kemençesiyle konsere katıldı.

Müzisyen bir aileden gelen Fuat Saka, yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü profesyonel müzik yaşamına 4'ü Türkiye'de de yayınlanan 13 albüm sığdırdı. ‘‘Lazutlar’’ albümünü 3 yıl önce çıkaran Saka, ‘‘Lazutlar 2’’ albümünü de önümüzdeki günlerde çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Saka, ayrıca yaptıkları müziğin doğaçlama üzerine kurulduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!