Çaylı gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Çaylı gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 12:12

Haberin Devamı

Erdoğan'ın Mersin mitinginden görüntüler için TIKLAYIN

Başbakan Tayyip Erdoğan ile geçen yıl yaptığı tartışmayla gündeme gelen çiftçi Kemal Öncel, AKP'nin Mersin mitingi öncesi ilginç bir uygulamaya maruz kaldı.

Kemal Öncel, önceki yıl Başbakan Erdoğan'la Mersin'de çiftçi sorunları yüzünden tartışmış ardından "Al ananı da git" diye azarlanmıştı. Çok tartışılan bu olayın ardından çeşitli kereler gözaltına alınan Öncel, İzmir'deki Cumhuriyet Mitingi'ne annesini de alarak gitmişti.

Geçen hafta Başbakan Erdoğan'ın Mersin'e geleceği haberi üzerine polis, Öncel'in miting alanına gelebileceği endişesi ile harekete geçti. Ancak ortada suç unsuru olmayınca bu kez de daha önceki bir cezası gündeme geldi. Eski DYP'li belediye başkanına hakaretten para cezasına çarptırılan Öncel, gözaltına alındı ve cezası hapse çevrildi.
Bu gelişme, "Erdoğan Mersin'e geldiği için içeri alındı" diye yorumlandı. Ancak Öncel'in hapis cezası cuma günü sona erdi.
Bunun üzerine polis, miting günü (dün) tekrar harekete geçti. Öncel, karakola getirildi. Miting boyunca karakolda tutuldu.
Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer ise olayı şöyle açıkladı:
Öncel'in Başbakan'ın miting yapacağı alana gelip provakasyon yapacağı yönünde çok sayıda ihbar aldık. Bunun ardından Cumhuriyet Savcısı'nın bilgisi dahilinde kendisini karakola davet edildi.
Gözaltına alınmadı. Karakolda kendisine çay ikram edildi ve sohbet edildi. Daha sonra arkadaşlarımız kendisini evine bıraktı. Evinde Öncel ile yine bir süre sohbet etmişler ve çay içmişler."

Haberin Devamı

Öncel ise bu olayın kendisinin miting alanından uzaklaştırmak için yapıldığını savunuyor.
Emniyet Müdürü gözaltı yok dese de sonuç olarak çiftçi Öncel, Başbakan Erdoğan Mersin'de miting yaparken önce karakolda sonra evinde polislerle çay içti ve meydana gidemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!