Çay demlerken ormanı yakan kadın işçi serbest

Güncelleme Tarihi:

Çay demlerken ormanı yakan kadın işçi serbest
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 17:49

Düzce'nin Yığılca İlçesi'nde, çay demlemek için yaktığı ateş ile 10 hektarlık ormanın yanmasına neden olan fındık işçisi 23 yaşındaki Zeliha Bağata, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şırnak'tan Yığılca'ya fındık bahçelerinde çalışmak için ailece geldiklerini söyleyen Zeliha Bağata, pişman olduğunu söyledi.

Dün öğle saatlerinde Yığılca İlçesi Akçaören Köyü Hasanlar Barajı Mevkii'nde çıkan yangında 10 hektarlık kayın, meşe ve köknarın bulunduğu ormanlık alan kül oldu. Yığılca İlçe Jandarma Komutanlığı'nın yangın sırasında yaptığı araştırma sonucu, yangının fındık bahçesinde yakılan ateşten kaynaklandığı tespit edildi. Fındık işçisi Zeliha Bağata, çay demlemek için yaktığı ateşin bir anda kuru otları tutuşturduğunu, uzakta olan işçilere sesini duyuramaması üzerine yangının ormana sıçradığını söyledi.

Yığılca İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan Zeliha Bağata, bugün, ‘6831 Sayılı Orman Yasası'na muhalefet’ suçundan Yığılca Asliye Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Zeliha Bağata'nın, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi.

Fındık bahçelerinde çalışmak üzere Şırnak'tan ailece geldiklerini ve günde 14 YTL aldığını söyleyen Zeliha Bağata, “Ekmek parası için buraya geldik. Bilerek yapmadım. Böyle olcağını bilseydim ateşi yakmazdım” diyerek pişmanlığını dile getirdi. Zeliha Bağata daha sonra yakınlarıyla beraber barındıkları fındık bahçesine gitti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!