Çavuşoğlu'na Rusya'dan şeref madalyası

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğluna Rusyadan şeref madalyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 00:00

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Rusya Federasyon Konseyi'nin en yüksek ödülü olan şeref madalyası verildi.

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi'nin "Medicrime Sözleşmesi"nin imzaya açılması vesilesiyle düzenlenen konferansa katılmak için Moskova'da bulunan Çavuşoğlu, bugün Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvienko ile bir araya geldi.

Matvienko, görüşme sırasında Çavuşoğlu'na, parlamenter işbirliğini geliştirmedeki katkılarından dolayı Federasyon Konseyi'nin en yüksek ödülü olan şeref madalyasını takdim etti.

MADALYAYI ALAN İLK YABANCI SİYASETÇİ

Rus yetkililer, Çavuşoğlu'nun Rusya Federasyon Konseyi'nin Şeref Madalyası'nı alan ilk yabancı siyasetçi olduğuna dikkat çektiler.

Çavuşoğlu görüşmedeki konuşmasında, Federasyon Konseyi'nin AKPM'nin yapıcı bir ortağı olduğunu ve kendileriyle yararlı bir işbirliği içinde olduğunu belirterek, AKPM'nin Rusya'nın siyasi sisteminin modernize edilmesi ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi amacıyla Avrupa demokratik standartları doğrultusunda yürütülen reform çalışmalarını desteklediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Rusya'da yaklaşan parlamenter ve devlet başkanlığı seçimlerine de işaret eden Çavuşoğlu, seçim kampanyası ve oy verme sürecinin Avrupa Konseyi'nin serbest ve adil seçimlere ilişkin standartları ile uyumlu olmasının önem taşıdığını belirterek, 4 Aralık 2011 tarihinde yapılacak olan parlamenter seçimlere AKPM tarafından 40 kişilik bir gözlemci heyeti gönderileceğini söyledi.

Matvienko da yaptığı konuşmada, Federasyon Konseyi ve AKPM arasındaki ilişkilerin Çavuşoğlu'nun başkanlığı sırasında daha da geliştiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!