Çavuşoğlu: Yargılama açık ve hızlı sonuçlanmalı

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu: Yargılama açık ve hızlı sonuçlanmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2011 15:14

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, basın özgürlüğü ve gazetecilerin gözaltına alınmalarıyla ilgili, "Bir an evvel yargılama süreci açık ve hızlı bir şekilde sonuçlanmalıdır" dedi.

AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı tarafından bir restoranda kahvaltılı toplantı düzenlendi. Toplantıya Mevlüt Çavuşoğlu ile yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, son günlerde tartışmalara neden olan basın özgürlüğü ve bazı gazetecilerin gözaltına alınmalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Çavuşoğlu, "Kim olursa olsun, yasalar illegal örgüte üye olma hakkını vermez. Bir an evvel yargılama süreci açık ve hızlı bir şekilde sonuçlanmalıdır. Daha sonra ise kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Şu anda bir şey söyleyemeyiz. Bu konuda siyasiler de söylemlerinde dikkatli olmalıdır" diye konuştu.

PKK’NIN AÇIKLAMALARI

Seçim öncesi terör örgütü PKK’nın ’eylemsizlik sürecine son verdiği’ yönünde açıklamalar yapmasına yönelik düşünceleri de sorulan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığınız zaman darbelere zemin hazırlamak, muhtıralara, ihtilallere ve antidemokratik müdahalelerin olduğu dönemlere baktığınız zaman veya halkın iradesinin ön plana çıktığı zamanlara baktığınızda, bu tür senaryolar olagelmiştir. Hele hele AK Parti iktidara geldikten sonra bu çirkin tezgahlar, bu tür senaryolar her yerde. Bu çirkin tezgahları biz çok gördük. Ama memnuniyet verici bir şey, artık halkımız, milletimiz bu tür senaryolara kanmayacak. Bunun nereden nasıl geldiğini çok iyi biliyor ve prim vermiyor. Tam tersi bu tür senaryoların karşısında dimdik duruyor. Dolayısıyla bu tür kirli senaryolar halk nezdinde artık makbul değil. Ancak ülkenin huzurunu, istikrarını bozmaya yönelik olur ve kan dökülür. Bu tür çirkin senaryoların artık demokratikleşen, şeffaflaşan bir ülkede olmaması gerekir."

'ANTALYA’NIN 5- 10 YILI HEBA OLDU'

CHP’nin yaptırdığı anketlere göre Antalya’da oy kaybı yaşandığının belirtilmesi üzerine ise Çavuşoğlu, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Mevlit Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Ama bir gerçek var ki şu anda Antalya’da hizmet yok. Tüm halkın, sağcısıyla solcusuyla, herkesin hemfikir olduğu bir şey var; şu anda Antalya’da hizmet konusunda bir tıkanma var. CHP’de parti içi çekişmeler var mı yok mu onlara girmemiz doğru olmaz. Onları kendileri değerlendirecek, ama hizmet konusunda maalesef Antalya’da hiçbir şey yapılmadığını hepimiz görüyoruz. Ben Antalya’nın 5 yılının belki de 10 yılının heba edildiğini düşünüyorum."

Çavuşoğlu, genel seçimlerdeki adaylığına ilişkin yöneltilen soruya ise şu anda yaptığı görev gereği aday olmak zorunda olduğunu söyledi. Antalya’dan aday olacağını açıklayan Çavuşoğlu, "Herhangi başka bir ilden de aday olmayacağım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!