Çatışma: 1 üsteğmen ve 1 er şehit

Güncelleme Tarihi:

Çatışma: 1 üsteğmen ve 1 er şehit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2008 09:49

Bingöl' ün Genç ilçesinde çıkan çatışmada 1 üsteğmen şehit oldu, 2 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.

Haberin Devamı

Şırnak'ın Küpeli dağında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada jandarma er Mesut Yılmaz (Antalya) şehit oldu. Çatışma halen devam ediyor. Şırnak'ın Kuzey Irak sınırında bulunan Cudi ve karşısındaki Küpeli dağlarında başlatılan operasyonlar devam ediyor.

 

Küpeli dağında arama ve tarama faaaliyetlerini düzenleyen güvenlik güçlerine Akçay bölgesinde bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerinin  ''Teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma başladı. Çatışmada PKK'lıların açtığı ilk ateşte Antalya nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Mesut Yılmaz şehit oldu.

 

Haberin Devamı

Kuzey Irak'tan gelip Cudi dağı üzerinden Küpeli dağına geçen PKK'lıların daha iç bölgelere geçişte kullandığı Akçay bölgesinde akşam saatlerinde başlayan çatışmanın halen devam ettiği bildirildi. Şırnak 23. Jandarma Tümen Komutanlığına bağlı Skorsky helikopterleri ile çatışmanın olduğu bölgeye takviye güvenlik güçleri indirilirken, kobra helikopterleri de bölgeyi bombalıyor.

 

Küpeli dağında şehit olan Piyade er Mesut Yılmaz için Şırnak 23.Jandarma Tümen Komutanlığında tören düzenlendi. Vali Ali Yerlikaya, Emniyet Müdürü Salih Gökhan ile askeri erkan'ın katıldığı törenden sonra şehit piyade er Mesut Yılmaz'ın cenazesi memleketi Antalya'ya gönderildi

 

BİNGÖL'DE ŞEHİT OLAN ÜSTEĞMEN KIRIKKALELİ

 

Bu arada, Bingöl'ün Genç ilçesi kırsal kesiminde İki PKK'lının öldürüldüğü çatışmada şehit olan üsteğmen Serkan Gencer'in Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!