Çatak'ta 16 şehit

Güncelleme Tarihi:

Çatakta 16 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Koyun çalan PKK'lıları takip ederken pusuya düşen koruculardan 14'ü şehit oldu, 3'ü yaralandı. Koruculara destek operasyonu düzenleyen jandarma timinden ise 2 er şehit oldu. Operasyonda 42 PKK'lı terörist öldürüldü.

Van'ın Çatak İlçesi kırsal kesiminde kalabalık PKK'lı grubu ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 42 terörist öldürüldü. Çatışmada 2 er ve 14 korucu şehit oldu, 3 korucu da yaralandı.

Çatak İlçesi yakınlarındaki dağlık kesimde barınan bir grup teröristin, Gevaş İlçesine bağlı Töreli, Anaköy ve Abalı bölgelerinden vatandaşlara ait koyunları kaçırdığının öğrenilmesi üzerine, köy korucuları teröristleri takibe aldı. Güvenlik güçleri de bu bölgede önceki gün saat 11.00 sıralarında bir operasyon başlattı. Kayaboğazı ile Uzuntekne Köyleri arasındaki dağlık kesimde kıstırılan 170 kişilik PKK'lı grubu ile güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Çatışmada 14 korucu pusuya düşerek şehit oldu, 3 korucu da yaralandı.

Çatışma bölgesine yardıma koşan jandarma komando timlerinden İstanbullu er Cengiz Işık ile Afyonlu Gürsel Başoğlu ilk ateşte şehit düştü.

42 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgeye takviye güvenlik güçlerinin gönderilmesi ve helikopterlerin hava desteğiyle akşam karanlığına kadar devam eden operasyonda, aralarında örgütün Çatak sorumlusunun da bulunduğu 42 PKK'lı öldürüldü. Çembere alınan PKK'lılarla dün de sıcak temas sağlandı. Yetkililer, öldürülen terörist sayısının artabileceğini söyledi.

DİĞER YERLERDE 5 PKK'LI ÖLÜ

Bu arada Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi Bozyamaç Köyü bölgesinde 2, Dedeler köyünde 1, Diyarbakır'ın Hani ilçesi ile Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde de 1'er olmak üzere toplam 5 terörist öldürüldü. Bingöl ve Van'ın Gevaş İlçesinde 3 terörist yakalanırken, Şırnak'ın Silopi İlçesinde PKK'dan kaçan 2 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Pusuya düştüler

Korucular PKK'lıları çembere almaya çalışan koruculardan Mümtaz Bayda, Hacı Beğçe, Sami Gülmez, Rahmi Kitapçı, Devali Kitapçı, Cemil Alinca, Esat Basuk, Selim Sengu, Şevki Artim, Sabri Turan, Fethi Turan, Rahmi Şentok, Vahdettin Taya ve Fadıl Ertaş, pusuya düşürülerek şehit edildi. Cuma Dayan, Refik Şığva ve Melek Sarıbulak adlı korucular da yaralandı.

ERLER

Çatışma bölgesine yardıma koşan jandarma komando timlerinden İstanbullu er Cengiz Işık ile Afyonlu Gürsel Başoğlu ilk ateşte şehit düştü.

PKK'ya lanet yağdı

Çatışmada yaralanan korucular, Van Askeri Hastane'de tedavi altına alınırken, şehit erler ve korucular için dün Askeri Hastane bahçesinde tören düzenlendi. Cenaze törenine Olağanüstü Hal Bölge Valisi Aydın Arslan, Van Valisi Abdülkadir Sarı, Jandarma Bölge Asayiş Komutanı Korgeneral Çetin Doğan, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve üst rütbeli subaylarla şehitlerin yakınları katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Bölge Valisi Arslan, ‘‘Acımız büyüktür. Ancak, tek teselimiz şehitlerimizin kanlarının yerde kalmamasıdır’’ dedi ve şehitlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Tabutları bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşınan şehit erler Cengiz Işık ve Gürsel Başoğlu'nun cenazeleri, toprağa verilmek üzere uçakla memleketlerine gönderildi. Şahit korucular da Van'ın Şabaniye Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!