Casus romanları yazarı Ludlum öldü

Güncelleme Tarihi:

Casus romanları yazarı Ludlum öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2001 00:00


Haberin Devamı

Casus romanlarının ünlü yazarı Robert Ludlum (73), ABD'nin Florida eyaletinin Naples kentinde geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Ludlum'un sözcüsü son günlerinde bir kaç kitap üzerinde birden çalışan yazarın kitaplarını yayımlamaya devam edeceklerini, yazarın ölümüne rağmen hayranlarının en az üç yeni kitabını okuyabilecekleri açıkladı.

Ludlum, romanlarında genellikle hükümet sırrı olarak sunulan yolsuzlukları ve bunları aydınlatmaya çalışanları işledi. Jason Bourne dizisi en sevilen romanları arasında yer alıyordu. Soğuk Savaş dönemi casusluk olaylarını da ustalıkla işleyen Ludlum'un romanları, 40 ülkede ve 32 dilde 220 milyon adetten fazla sattı. Ünlü yazarın 22'nci ve son romanı The Prometheus Deception geçen yıl yayımlandı.

25 Mayıs 1927'de New York'ta doğan Ludlum, genç yaşta oyuncu olmak için evden ayrıldı. Wesleyan Üniversitesi'nde okurken eşi Mary Ryducha ile tanıştı. Yazar olmadan önce 20 yıl boyunca aktör ve yapımcı olarak çalıştı. İlk romanı 'The Scarlatti Inheritance'ı 1971'de yazdı ve başarılı oldu. Yazarın Türkiye'de de ün kazanan romanlarından bazıları Kin (The Gemini Contenders), Kuşkunun Parmakları (The Osterman Weekend), Nemrut (The Matlock Paper), Son Çember (The Materese Circle), Lanetli Mozaik (The Parsifal Mosaic) ve Mahşer Nöbeti (The Apocalypse Watch).

Yazarın son romanı The Prometheus Deception ülkemizde mayıs-haziran ayı gibi Altın Kitaplar'dan çıkacak.

Ludlum'un kitabından aynı adla sinemaya aktarılan The Bourne Identity filminin de bu yıl içinde vizyona girmesi bekleniyor. Yönetmenliğini Doug Liman'ın yaptığı filmde Jason Bourne karakterini Matt Damon canlandırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!