Çarşı bitti sıra otelde

Güncelleme Tarihi:

Çarşı bitti sıra otelde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Mesut, Turgut ve Nilüfer Yılmaz kardeşler, Beyazıt'ta yarısına sahip oldukları Beyaz Saray Çarşısı'nı yıktırıyor. 169 dükkanın bulunduğu 44 yıllık Beyaz Saray'ın yerine bir otel, cep sinemaları ve alışveriş merkezi yapılacak.

Beyazıt'ın en eski ve ünlü çarşılarından Beyaz Saray yıkılıyor. Tahliye çalışmaları bir yıldır süren Beyaz Saray'daki son kiracılar da geçtiğimiz günlerde dükkanlarını boşattılar. Beyaz Saray'ın bodrum katındaki 50'ye yakın kitapçı ise başka bir iş merkezine taşındı.

Beyaz Saray'ın yıkımına iki ay sonra başlanacak. 1.5 dönüm arazi üzerine kurulu dev binanın yerine otel, fast-food lokantalar ve cep sinemalarından oluşan büyük bir alışveriş merkezi yapılacak.

Beyaz Saray'ın yarısı ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın ailesine ait. Mesut, Turgut ve Nilüfer Yılmaz kardeşler Beyaz Saray'ın yüzde 50'sinin sahibi,

Çarşının diğer yüzde 50'si ise Yüksel Çömelek ve Aysel Metiner kardeşlere ait. Çömelek ve Metiner aileleri Yılmaz ailesinin 45 yıllık ortakları.

Binanın tahliye ve yıkım işlerinin ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz yürütüyor.

Çarşı 44 yıllık

İstanbul'un ilk büyük çarşılardan biri olan Beyaz Saray 1955'de yapıldı. 1.5 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan binada 169 dükkan, 2 düğün salonu ve büyük bir otopark var.

Otel yapma kararı alınmadan önce Beyaz Saray çarşısında 155 kiracı bulunuyordu. Binanın bodrum katında bulunan ve dini kitaplar yayımlayan 50 yayınevi çarşıyı boşaltarak başka bir işmerkezine taşındı.

Tekstil ve giyim işiyle uğraşan diğer kiracılar, bina sahiplerinin aldığı karar üzerine kısa sürede çarşıyı boşattıklarını belirtiyorlar. ANcak kiracılar mağdur edildikleri iddiasında.

Gerekçelerini de şöyle açıklıyorlar:

‘‘Binlerce dolar hava parası vererek çarşıdan dükkan kiraladık. Büyük masraflar yaptık. Harcadığımız paranın onda birini bile kazanamadan kapıdışarı edildik. En azından bize zararımızı tazmin edecek kadar bir süre verebilirlerdi.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!