Çarşaf, ılımlı İslam’ın solu mu

Güncelleme Tarihi:

Çarşaf, ılımlı İslam’ın solu mu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2008 00:00

Türkiye’nin siyasi yapısının, Büyük Ortadoğu stratejisinin bir unsuru olarak "Ilımlı siyasi İslam"la gerçekleştirilmek istendiğini belirten MHP lideri Bahçeli, şöyle dedi: "Bunun sağ ayağının adı AKP’dir. Acaba şimdi boşta kalan sol ayağı mı oluşturulmak isteniyor? Anadolu solu yerine çarşaflı sol dönüşümüne mi gidilmek isteniyor."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Ortadoğu stratejisinin bir unsuru olarak Türkiye’nin siyasi yapısının "ılımlı siyasi İslam" öngörüsüyle gerçekleştirilmek istendiğini belirterek, "Bunun sağ ayağının adı AKP’dir. Acaba şimdi boşta kalan sol ayağı mı oluşturulmak isteniyor? Anadolu solu yerine çarşaflı sol dönüşümüne mi gidilmek isteniyor" dedi. MHP Genel Merkezi’nde dün halkla bayramlaşan Bahçeli, Türkiye’nin bayrama iki gündemle girdiğini belirtti.

Açılım mı, katılım mı

Bahçeli, bunları küresel ekonomik krizin gittikçe derinleşerek Türkiye’ye etki etmesi hali ve çarşaf açılım siyaseti olarak açıkladı. Bahçeli şunları söyledi: "İşten çıkartmaların devam ettiği bir süreçte Türkiye’nin gündemi çarşaf açılımı ile meşgul edilmekte ve buradan hangi amaç güdüldüğü kimse tarafından da tam olarak açıklanamamaktadır. CHP’nin bir kısmı bunu açılım, diğer bir kısmı ise katılım olarak nitelendiriyor. Ama neyin ne olduğu açıklanmış değildir. O zaman akla şu sual geliyor: Son on yıl içerisinde Büyük Ortadoğu Stratejisi’nin bir unsuru olarak Türkiye’nin siyasi hayatını yeniden şekillendirilmesi, ılımlı siyasi İslam öngörüsüyle gerçekleştirilmek istenmiştir. Ilımlı siyasi İslam’ın sağ ayağı netleşmiş, adı da konmuştur; bu AKP’dir. Acaba şimdi boşta kalan ılımlı siyasi İslam’ın sol ayağı mı oluşturulmak istenmektedir? Bu açılımın yönü buraya doğru mu gitmektedir? ’Anadolu solu’ yerine acaba şimdi ’çarşaflı sol’ sosyal demokrat bir siyasi durum mu oluşturulmak isteniyor?"

3 çocuk esprisi

Bahçeli, adrese dayalı kayıt sistemiyle ortaya çıkan 6 milyonluk seçmen artışıyla ilgili soruyu ise Başbakan Erdoğan’ın "3 çocuk yapın" telkinine atıf yaparak yanıtladı: "Burada bir hesap yanlışlığı var ama bu yanlışlık kimdedir, bunu tam bilemiyoruz. Bunun test edilmesi lazım. Her gün kalbinde bir şüphe ile yatıp kalkan insanımız bir gün fedakarlık yapmalı ve yeniden yazılım için bir gününü feda ederek bu yanlışı düzeltmeli. Bu arada bir başka yanlış hesap daha var; üç çocuk ısrarında bulunan sayın Başbakan bunda başarı sağladı da seçmen yaşı tutmadığı için mi bu fark ortaya çıkıyor? Bunu da görmek lazım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!