Çarşaf eylemi istifa getirdi

Güncelleme Tarihi:

Çarşaf eylemi istifa getirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2010 12:40

MERSİN'de, geçen çarşamba günü Hilafetin kaldırışının 86'ncı yıldönümünde gerçekleştirdikleri eylemde kara çarşaf yırttıkları için tepki alan, bu nedenle de disiplin kuruluna sevk edilen CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel ve 11 yönetim kurulu üyesi, topluca görevlerinden istifa etti.

Haberin Devamı

 

KADINLAR ÇARŞAFLARI BÖYLE YIRTTI

Ongunsel, telefonlara çıkmazken, AK Parti İl Başkanı Fatih Kısa da eylemin sorumlusunun CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı olduğunu savundu.

Çarşaflı eyleme gösterilen tepkiler sürerken, dün İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen CHP Mersin İl Kadın Kolları üyeleri, bu sabah parti binasına gelerek imzalı istifa dilekçelerini yönetime sundu. Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel ile Kadın Kolları Yönetimi'nde bulunan Hacer Eylen, Haniye Kınık, Meray Hakçıl, Nurgül Özkan, Asiye Şahin, Bircan Doğanay, Süheyla Turan, Meral Güralp, Ayten Özkan, Gülten Çavuş ve Hülya Acı'nın imzasını taşıyan dilekçede, şöyle denildi:
‘3 Mart günü Atatürk Evi önünde ‘Hilafetin kaldırılmasının yıldönümü’ ile ilgili basın açıklaması, İl Başkanlığı ve yönetimin bilgisi doğrultusunda kararlaştırılmış olup, İl Başkanlığı ve yönetim kurulu ‘Gerekli yasal izinlerin alındığını ve desteklerinin tam olduğunu’ bildirerek, destek vermişlerdir. Ancak orada yapılan eylem, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde kara bulutların dolaştığı bugünlerde aydınlığın temsili amaçlanmıştır. Karanlığın en koyu olduğu an olarak siyah bulutların dağıtılması hedeflenmiştir. Ortaya çıkan çirkin sonuçlar, partimize zarar vereceğinden, parti disiplini bizim için ön planda bulunmaktadır. Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın istifalarının kabulünü gerekli mercilere bildirmek üzere gönderilmesi hususunu saygılarımızla arz ederiz.’

Kadın Kolları yönetiminin istifa dilekçesini değerlendiren CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı ise “Dün zaten Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi disiplin kuruluna sevk edilmişti. Böylelikle başkan ve üyeler, görevlerinden zaten otomatik olarak düşmüştü. Bugün de usulen verilen istifa dilekçelerini kabul ettik. Disiplin Kurulu incelemesini sürdürüyor” dedi.

AK PARTİ'DEN FOTOĞRAFLI TEPKİ

AK Parti Mersin İl Başkanı Fatih Kısa da yaptığı basın toplantısında CHP'li kadınların bu eylemini kınadı. Bu eylemin esas sorumlusunun CHP İl Başkanı olduğunu öne süren Kısa, Yılmaz Şanlı'nın eylemden bir gün önce tüm partililerin cep telefonlarına kısa mesaj göndererek eylemi duyurduğunu, ancak tartışmalar üzerine ‘tutarsız duruş’ sergilediğini öne sürdü.

Fatih Kısa, “Dünyada benzeri olmayan bir hoşgörü kültürüne sahip Mersin'de böyle bir olayın yaşanması utanç vericidir” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çarşaflı kadınlara parti rozeti takarken çekilen fotoğrafla CHP’li kadınların çarşaf yırtarken çekilmiş fotoğraflarını birlikte gösteren Kısa, “CHP'nin insan hakları ve özgürlükler konusunda durduğu yerin çağın ne kadar gerisinde olduğu görülmektedir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!