Cargill’in mührü 48 gün sonra açıldı

Güncelleme Tarihi:

Cargill’in mührü 48 gün sonra açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2006 17:12

BURSA’nın Orhangazi ilçesinde yasalara aykırı olarak tarım arazisi üzerine kurulduğu gerekçesiyle Danıştay kararı doğrultusunda, faaliyeti 20 Ekim’de durdurulan Cargill Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Mısır İşleme Tesisleri’nin mührü, bugün mahkeme kararıyla söküldü.

Orhangazi ilçesindeki Cargill Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ’nin mısır işleme tesislerinin yasalara aykırı olarak tarım arazisi üzerine kurulduğu gerekçesiyle Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından geçen Şubat ayında, ‘faaliyeti durdurma’ kararı verilmişti. Firmanın Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna yaptığı itirazın ardından yeniden görüşülen karar, 23 Haziran 2006 tarihinde yine firmanın aleyhine sonuçlandı.

Bursa Valiliği, 20 Eylül'de Danıştay kararı ve ‘faaliyeti durdurma’ kararı ile ilgili tebliği firmaya yaptı. Tebliğin ardından Cargill Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş, tebliğden sonraki 1 aylık yasal süresini kullanıp, faaliyetini 20 Ekim’de durdurdu. Aynı gün fabrikaya gelen Orhangazi İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’na bağlı çevre sağlık teknisyenleri tesisleri mühürledi.

DANIŞTAY KARARI ÜRETİMİ ETKİLEMİYOR

Faaliyetini durduran Cargill Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin, Danıştay kararının yürütmesinin durdurulması için Bursa 1'inci İdare Mahkemesi’ne açtığı dava önceki gün firmanın lehine sonuçlandı. Bursa 1'inci İdare Mahkemesi, Danıştay kararının imar ve inşaatla ilgili olduğu, üretim izinlerinin iptali ile ilgili bir yargı kararı bulunmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verildi. Kararın Bursa Valiliği tarafından firmaya tebliğ edilmesinin ardından bu akşam saatlerinde Mısır İşleme Tesisleri’ne gelen İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’na bağlı ekipler, mührü söktü.
Cargill Türkiye Proje ve Yatırım Müdürü Kemal Özbelli, 48 gün aradan sonra üretime mahkeme kararıyla yeniden başladıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!