Caretta caretta timleri iş başında

Güncelleme Tarihi:

Caretta caretta timleri iş başında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2009 18:04

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi sahillerinde, caretta caretta (deniz kaplumbağaları) yuvalarını korumak üzere oluşturulan ekipler göreve başladı.

Gazipaşa Kaymakamlığı, Selinus, Kahyalar ve Koru Muzdeniz sahiline yumurtalarını bırakan caretta carettaların korunması amacıyla seferberlik başlattı. Kaymakamlık tarafından görevlendirilen Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Akkoca koordinesindeki timler caretta carettaların sahile bıraktığı yumurtalardan çıkacak yavrular denizle buluşuncaya kadar sahilde görev yapacaklar.

Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin, yaptığı açıklamada, caretta carettaların sahile yumurta bırakma dönemlerinin geldiğini, Gazipaşalıların caretta carettalar ile sahilleri paylaşmayı öğrendiklerini söyledi.

Gültekin, şöyle konuştu:
“Binlerce yıldır bu suları kullanan caretta carettalar ile sahilleri kullanma kültürü Gazipaşa'da oluşmaya başladı. Onlarla sahili paylaşırken, yapmamız gereken şeyleri de adım adım gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kaymakamlık olarak kurumsal işbirliği yaratıp, Orman İşletme Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Gazipaşa ve Kahyalar Belediyesi işbirliğinde çalışma başlattık. Su ve Doğa Sporları Kulübü'nün de katkısıyla sahilde caretta carettaların korunması, plajların ateş yakmadan arındırılması, şemsiye kullanımının organize edilmesi ve halkın bilinçlendirilmesi ile gençlerin buna katkı sağlaması konusunda çalışma yapacağız. Caretta carettalar doğal mavi bayrağımız, Gazipaşa'nın simgesi, Gazipaşa'nın olmazsa olması ve bize düşen onlara en huzurlu yer olarak Gazipaşa'da yaşayabilecekleri ortamı yaratmak.”

Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Akkoca da, yaklaşık dört yıldan bu yana caretta carettaları koruma görevini üstlendikleri belirterek, bu yılki faaliyetler içerisinde, Selinus, Kahyalar ve Koru Muzdeniz plajında faaliyetleri yürüttüklerini kaydetti.

Yaklaşık bir hafta önce caretta carettaların sahile gelmeye başladığını vurgulayan Akkoca, oluşturulan timlerin, sahillerde caretta carettaların yuvalarını koruyacaklarını söyledi.

Mustafa Akkoca, daha sonra görev yapacak timlere, yuvaları koruma yöntemi hakkında bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!