Çapulcular Partisi: Vekiller asgari ücret alacak TOMA’lar çiçek sulayacak

Güncelleme Tarihi:

Çapulcular Partisi: Vekiller asgari ücret alacak TOMA’lar çiçek sulayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 00:00

İki haftadır hayatımıza giren ‘Çapulcu’ kelimesi yeni bir parti oluşumuna da zemin hazırladı. ‘Çapulcular Partisi Girişimi Dayanışması’nın kurucularından Hayrettin Bulan; “Vaatlerimizle iktidar için en güçlü adayız” iddiasında.

Haberin Devamı

Sizin çapulcu tarifiniz nedir?
- Çapulcu zor durumdakini düşünüp barış ve huzuru isteyenlere diyoruz. Çapulcular azınlık, hayvan hakları ve doğa sorunlarına karşı saygı duyuyor. Bunlar için gözünü hatta canını feda ediyor.

Ama sizin tanımınızla Başbakan’ınki pek birbirine uymuyor...
- Biz o tariflerle ilgilenmiyoruz. Bize göre çapulcular oluşumunda; her kesim vicdani ortak paydada buluşuyor. Yani çapulcular arasında yolsuzlar, evsizler, şiddet mağduru kadınlar, öğrenciler, trans bireyler, işçiler, kâğıt toplayıcılar, aktivistler, akademisyenler ve sanatçılar da var. Kendini bu misyona ait hisseden herkese de bizim hareketimiz açık.

Partinizin politikası ne?
- Ortak değerlerde buluşmak. Kibirli, zalim, insan, kadın ve hayvan haklarını ihlal edenlere, azınlık haklarını yok edenlere karşı, her türlü kalbi kırıkların ve ezilenlerin yanında olan bir vicdan hareketi. Hor görünenin, haksızlığa uğrayanın partisiyiz.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb5696f018fbb8f8bad6ce

Oy pusulasında çapulcu yazan bir partiye sizce kaç kişi oy verir?
- Çok. AK Parti dahil her partiden oy alacağımız aşikâr. Ama bu eyleme asıl destek verenler kendini hiçbir partiye yakın hissetmeyenler olacaktır. Şu an kadın ve genç ağırlıklı 100 kişiyiz. Partimiz anlaşıldıkça daha da çoğalacağız. Mart 2014’te yerel seçimler var. Parti adıyla yetişemesek de bağımsız adaylarla seçimlere gideceğiz. 2014’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden de neden bir çapulcu Cumhurbaşkanı çıkmasın?

Peki lideriniz kim?
- Çapulculukta lider yok. Vicdan var. Parti tüzüğünü benimseyenler partiye dahil olacak. Partideki üyeler arasından dönemsel olarak çekilecek kurayla parti organları yetkilileri belirlenecek.

Maddi destek nereden bulacaksınız?
- Bakın bu parkta dünyaya model olacak bir şey var. Partiyi de çapulcular kalkındıracak. Hazine yardımına da karşıyız.

Siz aynı zamanda Şefkat-Der aktivistisiniz. Onlarla mı birlikte çalışıyorsunuz?
- Hayır tamamen bağımsızız, ben de burada gönüllü olarak bulunuyorum.

Haberin Devamı

Çapul çupul vaatler

Eğer hükümet insanların bu asgari ücretle geçindiğini takdir ediyorsa milletvekillerinin maaşı da asgari ücret seviyesine inecek.
Lojmanlar evsizlere verilecek. Otel, lokanta ve mağazalarda yoksullara kontenjan açılacak. Fakirlerin elektrik ve suyu kesilmeyecek.
Hayvana şiddet ve tecavüz olayları aynı insanlara işlenmiş suçlar gibi eşit değerlendirilecek.
Polis teşkilatı kalkacak. Ama onları işsiz bırakmayacağız. TOMA’ların işlevi değişecek. Sıcaktan bunalan insanlar ve hayvanlar için serinleme, ağaç, çiçek sulama işlerinde kullanılacak.

Şimdiden bir koalisyon ortağı mı?

Metin Kılıç (Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin Beylikdüzü Eşsözcüsü)
Biz de önceleri apolitik bir şekilde hayvan haklarını savunuyorduk. Baktık sistemin diliyle ve sistemle savaşabilmeniz için mutlaka bir oluşum olması gerekiyor. Çapulcular Partisi Oluşumu da yeni bir hareket. Çok yeni olduğu içinde tabii şimdilik omurgasız ama zamanla şekillenecek. Bireysel olarak destek veriyorum. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi eşsözcümüz de bizim gibi düşünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!