Çapkın şeyhe 2 trilyonluk dava

Güncelleme Tarihi:

Çapkın şeyhe 2 trilyonluk dava
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2005 01:42

Bir dönemin skandal ismi, sahte şeyh Ali Kalkancı ile kendisini aldatmasına rağmen ikinci kez evlenen Nazen Kalkancı, eşine 2 trilyonluk dava açıyor.

Kalkancı, ‘5 çocuğumla ortada kaldım. Onların geleceğini kurtarmam lazım’ dedi.

KENDİSİNİ
başka kadınlarla aldatmasına rağmen sahte şeyh Ali Kalkancı ile 2 kez evlenen Nazen Kalkancı, eşinin boşanmak için kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia ederek 1 milyon YTL maddi, 1 milyon YTL de manevi tazminat davası açacağını söyledi. Ali Kalkancı’nın sahte şeyh skandalı ile adının duyulmasının ardından rezil olduğunu belirten Nazen Kalkancı, ‘İnsanların yüzüne bakamıyordum. 5 çocuğumla ortada kaldım. Artık yeter. Onların geleceğini kurtarmam lazım’ dedi.

LİMON SATARDI

Hasanpaşa’da limon satıcılığı yapan Ali Kalkancı ile 1984’te evlenen Nazen Kalkancı, eşinin 1988 yılında limonculuktan ‘Hazreti Şeyh’ makamına geçtiğini duyurduğunu söyledi. Daha önceden namaz bile kılmadığını belirttiği Kalkancı’nın Fatih’de bir dergah kurduğunu belirten Nazen Kalkancı, ‘O günlerde eşimle bir sorunum yoktu. Fakat müritleri evler ve otomobiller bağışlamaya başlayınca kocam beni unuttu. Daha sonra şirketler kurdu ve ticaret yapmaya başladı’ dedi.

TEHDİT ETTİ

Ali Kalkancı
’nın 1995’te kendisinden tehditle boşandığını belirten Nazen Kalkancı, eşinin daha sonra Emire Ersoy’la evlendiğini söyledi. Ersoy’un 6 aylık hamileyken çocuğunu aldırarak Kalkancı’dan boşandığını belirten Nazen Kalkancı, Ali, sahte şeyh skandalının ortaya çıkmasının ardından Bayrampaşa Cezaevi’ne girdi. Cezaevinden çıktıktan sonra benden özür dileyerek yeniden evlenmek istediğini söyledi ve 2002’de evlendik. Nikahtan sonra yine evine gelmemeye başladı’ diye konuştu.

HİÇ ARAMIYOR

Ali Kalkancı
’nın 2002’den sonra Eyüp Adliyesi’nde çalışan bir hakimin avukat kızıyla imam nikahı kıydığını öğrendiğini belirten Nazen Kalkancı, eşinin artık çocuklarını arayıp sormadığından şikayet etti. 11 yıl çocuklarına annelik ve babalık yaptığını belirten Kalkancı, Ali Kalkancı’nın kendisinden boşanmak için ölümle tehdit ettiğini iddia etti. Kalkancı, ‘Çocuklarımı tek başıma büyüttüm. Karşılığı bu muydu? Artık yeter. Çocuklarımın geleceği için onunla mücadele edeceğim. Bunun için 1 milyon YTL maddi, 1 milyon YTL’de manevi tazminat davası açacağım’ dedi.

Kirli çorabını arabaya astılar

MÜRİTLERİNİN
Ali Kalkancı’yı sürekli ziyaret ederek dini sohbetler yaptıklarını belirten Nazen Kalkancı, ilginç ayrıntılar aktardı:

‘Onun çorabını bile ‘keramet vardır’ diyerek alıyorlardı. Kirli çorapları evlerinde duvarlara ya da otomobillerine asıyorlardı. Herkesi kolayca kandırabiliyordu. Hastalar bile onun yanına gelip dua okutmak için sıraya giriyorlardı. Bir gün yüzü sivilceli bir lise öğrencisi silvilcelerinden kurtulmak istediğini söyleyerek Ali Kalkancı’yı ziyarete geldi. Bu kız Fadime Şahin’di. Şahin, daha sonra Müslüm Gündüz’le yakalandı.’

7 şirketine ulaşabildik

NAZEN Kalkancı’nın avukatı Zeki Bulgan, tazminat davasını açmadan önce Ali Kalkancı’nın malvarlığını araştırdıklarını söyledi. Şu ana kadar Ali Kalkancı’nın adına kayıtlı 7 şirkete ulaştıklarını belirten Bulgan, ‘Bulduklarımız, sadece kendi üzerine olan şirketler. Akrabalarının adına kurduğu şirketler de bulunduğunu öğrendik. Şu an malvarlığının 100 milyon YTL (100 trilyon lira) olduğunu tahmin ediyoruz. Kalkancı, gizli bir hazine’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!