Cannes sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Cannes sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası Cannes Film Festivali'nin 51'incisi, dün akşam yarışma dışı gösterilen ''Godzilla'' filmiyle sona erdi. Japonların ünlü serisinden esinlenerek çekilen ‘‘Godzilla’’da '‘‘Leon’’ filmiyle üne kavuşan Fransız aktör Jean Reno dev yaratığa karşı amansız mücadele veren bir kahraman rolünü oynuyor. Jean Reno filmin 150 milyon dolara mal olduğunu ve Spielberg'in dinazorlarını unutturacağını söyledi.

Jean Reno ‘‘Grand Bleu’’ filminden tam 10 yıl sonra Cannes'e geldiğini ve böyle bir süper prodüksiyonda oyanmaktan memnun olduğunu belirtti. ‘‘Independence Day’’ filminin yönetmeni Roland Emmerich'in yönetmenliğini yaptığı ‘‘Godzilla’’ filminde en son sinema teknkleri ve efektler kullanıldı. Filmde Jean Reno bir fransız gizli ajan rolünü başarıyla oynuyor.

Film, Fransa'nın nükleer denemeleri sonucu Pasifikte ortaya çıkan 25 katlı bir bina büyüklüğündeki dev dinazor Godzilla'nın Newyork'a gelip korku salmasını anlatıyor. Jean Reno ‘‘Nikita’’ ve ‘‘Leon’’dan sonra Amerikalı yönetmenlerin kendisini daha iyi tanımaya başladığını belirterek ‘‘Godzilla'yı çevirirken karşımızda olmayan bir devle birlikte oynamak zorunda kaldık. Bu çok kolay bir şey değildi. Dev canavarı beynimizde canlandırarak oynadık’’şeklinde konuştu.

Dün altın Palmiye açıklanmadan önce Festivalde yarışan fimlerden ödüle yakın olanları İtalyan yönetmen Roberto Benigni'nin ‘‘La Vie est Belle-Hayat Güzeldir’’i, Nanni Moretti'nin ‘‘Aprile’’si, İngiliz yönetmen Ken Loach'ın ‘‘My Name is Joe- Benim Adım Joe’’su, Fransız Eric Zonca'nın ‘‘La Vie Revee des Anges-Meleklerin Düşlediği Hayat’’ı ve Danimarkalı Lars Von Trier'in ‘‘Les İddiots-Aptallar’’ adlı filmleriydi.

Festivalin kapanış filmi olarak seçilen Godzilla’nın başrol oyuncusu Jean Reno, filmin gösterimine oldukça neşeli geldi. Reno, foto muhabirlerine, film şeritlerini ısırarak poz verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!