Cannes projesi

Güncelleme Tarihi:

Cannes projesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Konyaaltı, Akdeniz’in cenneti oluyor

Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle sahil bandına çöp şiş ve Çin lokantaları açılacak, 10 yaşında palmiye ağaçları dikilecek, özürlülere özel alanlar yapılacak

Ünlü Konyaaltı Sahili'nde yapılacak yeni düzenleme için kollar sıvandı. Konyaaltı'na projesi ile sahilin Antalya ile bütünleştirilmesi karara bağlandı. Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dünya çapında planlanan proje için Turizm Bakanı Mumcu'nun dış kredi bulma sözü verdiğini söyledi.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Vali Ertuğrul Dokuzoğlu, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve birim amirlerinin katıldığı toplantı öncesinde Bakan Mumcu'nun tek başına sahilde inceleme yaptı. Başkan Böcek, projenin detaylarını sadece Hürriyet Akdeniz'e anlattı.

HAVA FOTOĞRAFLARI

Başkan Böcek, 2001 yılı turizm sezonuna yetiştirilmesi planlanan proje için yapılan toplantıda Bakan Mumcu'nun haritalar üzerinde de inceleme yaptığını anlattı, ‘‘Özel İdare bütçesinden ödenek çıkacak. Hava Kuvvetleri'nden hava fotoğrafı için yardım isteyeceğiz’’ diye konuştu.

Neler yapılacak?

KonyaaltI, ‘‘cazibe merkezi’’ olacak. Su sporları merkezi, kumsal diskosu yapılacak. Balık restoranı, çöp şiş ve Çin mutfağı kurulacak. Yeşillendirme çalışması için 10 yaşında dev palmiyeler ithal edilerek dikilecek. Amfitiyatro ile mini konser salonu olacak. Özürlülerin yararlanacağı ünite için ayrı proje çizilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!