Cankurtaran tüneli için dansözlü eylem

Güncelleme Tarihi:

Cankurtaran tüneli için dansözlü eylem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2009 15:22

KARADENİZ sahilindeki Hopa İlçesini Artvin’e bağlayan Cankurtaran geçidi ilginç bir eyleme ev sahipliği yaptı. Kışın kar yağışı ve buzlanma nedeniyle şoförlerin korkulu rüyası olan ve sık sık trafiğe kapanan yol için yıllardır tünel yapılmasını isteyen Artvinliler, seslerini duyurmak için ilginç bir eylem yaptı. Kış günü, Cankurtaran dağında zirvesinde dansöz oynattılar.

Haberin Devamı

KAMYON ŞOFÖRLERİNDEN DANSÖZLÜ PROTESTO

Her kış mevsiminde Cankurtaran dağı korkusu yaşadıklarını anlatan şoförler, “Herşeyi yaptık duymadılar. Belki farklı bir şey yaparsak duyarlar dedik. Bir arkadaşımızdan bu ilginç fikir gelince de uygulamaya koyduk” dediler. Tuğrul Akoğlu, Turan Altınkaya, Celal Çakır, Uğur Türker ve Ferhat Karabacak adlı sürücüler, “Şikayetler yıllarca sürdü. Siyasiler de söz verip durdular. Ama yıllardır hiçbir şey değişmedi. Umarız dikatleri çekmişizdir” diyerek, Cankurtaran geçidi tehlikesinin bir tünel yapılarak aşılması için yetkilileri göreve çağırdılar.

Hopa’da bir gazinoda çalışan ve Cankurtaran dağında ilginç eyleme katılan Azeri dansöz de çıplak ayakla dans ederek ilginç bir görüntü oluşturdu. Aygün adındaki dansöz, “Bana gelip eylem için destek istediler. Ben de destek verdim. Umarım birileri Artvinlilerin sesini duyar artık” dedi.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!