Çankırı'da orman yangını: 19 ev kül oldu

Güncelleme Tarihi:

Çankırıda orman yangını: 19 ev kül oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 19:09

Alevler 42 haneli köyde 19 evi yuttu, 2 köy de boşaltılıyor

Haberin Devamı

Çankırı'nın Bayramören İlçesi ile Kastamonu’nun Araç İlçeleri dün çıkan ve gece kontrol altına alınan orman yangını, bugün rüzgarın etkisiyle yeniden genişledi. Yangın bölgesinde Yaylatepesi köyü boşaltıldı, iki köyün daha boşaltılmasına başlandı.

Yaylatepesi köyü yakınlarında dün henüz bilinmeyen nedenle çıkan orman yangını, söndürme ekiplerinin çabasıyla geceyarısı kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları yapılırken sabah saatlerinde rüzgarın da etkisiyle yeniden başlayan yangında alevler geniş bir bölgeye yayıldı. Bölgeye çevredeki orman işletmeleri ve askeri birliklerden çok sayıda ekip gönderildi.

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, yangın nedeniyle Bayramören İlçesi'ne bağlı Yaylatepesi köyünün tamamen boşaltıldığını Karakuzu ve Harmancık köylerinin de boşaltılmasına başlandığını söyledi. Yayylatepe köyündeki 40 evden 19'unu alevlerin yututğunu, söndürme çalışmaları sırasında bir dözerin de yandığını Vali Öner, sarp arazideki alevlere güçlükle müdahale edildiğini, Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 2 helikopter ve 2 uçağın söndürme çalışmalarına havadan destek verdiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!