Çankaya sofrasında bu kez tarih vardı

Güncelleme Tarihi:

Çankaya sofrasında bu kez tarih vardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 17:43

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başlattığı "Çankaya Sofraları" geleneği çerçevesinde üçüncü öğle yemeğinde bu kez tarihçilerle buluştu. Cumhurbaşkanı Gül, “Çankaya Sofraları”nın üçüncüsünde ünlü tarihçiler Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Yılmaz Öztuna’yı ağırladı. Yaklaşık 2 saat süren yemekte, Osmanlı tarihi başta olmak üzere dünya tarihi ve coğrafya konuşuldu.

İlber Ortaylı yaptığı açıklamada, buluşmanın çok keyifli geçtiğini belirterek, “Biz tarihçiyiz. İki saat boyunca tarih coğrafya konuştuk. Çin, Mısır derken Osmanlı tarihinin bazı pasajlarına kadar geldik” dedi.

Dün yapılan Expo 2015'e ilişkin oylamadan da bahsedildiğini anlatan Ortaylı, bunun dışında gündeme ilişkin konuların unutulduğunu bol bol tarih konuşulduğunu belirtti.

“SERGİYE DAVET ETTİK”

Topkapı Sarayı Müdürlüğü görevini de yürüten İlber Ortaylı, Cumhurbaşkanı Gül’ü 6 Nisan’da Topkapı Sarayı’nda açılacak “Sürre alayı” isimli sergiye davet ettiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül’ün bu daveti kabul ettiğini söyleyen Ortaylı, sohbetlerinde Topkapı Sarayı’nın da konuşulduğunu kaydetti.

Camlı Köşk'te basına kapalı olarak gerçekleşen yemeğe, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Cumhurbaşkanı Gül'ün Dışişleri Başdanışmanı Gürcan Türkoğlu'nun da katıldığı öğrenildi.

ZENGİN İKRAM

Yemekte konuklara, zeytinyağlı kuşkonmaz, peynirli su böreği, levrek ızgara, yeşil salata, saray tatlısı, Türk kahvesi, Doluca Sarafin Chardonnay ve Doluca Sarafin Merlot şarapları ikram edildiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Çankaya Sofraları" çerçevesinde Ortaylı ve Öztuna'dan önce; kültür, sanat ve bilim dünyasının önde gelen isimleriyle fikir alışverişinde bulunmak amacıyla, 28 Kasım 2007 tarihinde Prof. Dr. Halil İnalcık ile Prof. Dr. Talat Halman'ı, 4 Şubat 2008 tarihinde ise Doğan Hızlan, Selim İleri, Adalet Ağaoğlu, Elif Şafak, Rasim Özdenören ve Hilmi Yavuz'u öğle yemeğinde Köşk'te ağırlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!