Canileştirilen köpek

Güncelleme Tarihi:

Canileştirilen köpek
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

İngiltere'nin ardından Fransa'yı da karıştıran ve ülkeye girişinin yasaklanması beklenen Pitbull köpekleri, zorla canileştiriliyor. Dövüş köpeği olarak yetiştirilen ve gangsterlerin maskotu olarak bilinen Pitbull'u bir caniye çevirebilmek için inanılmaz yöntemler uygulanıyor.

İngiltere'de küçük çocuklara saldırıp öldüren ‘‘cani köpek’’ pitbul cinsi köpekler şimdi Fransa'yı ayağa kaldırdı. Buldog ile Jack Russel cinsi terrier'nin çiftleştirilmesinin ürünü Bull Terrier ile Amerikan Staffordshire karışımı olan Pitbull köpekler Fransa'da dövüşmek üzere özel olarak eğitiliyorlar.

Sahte belgelerle çoğunlukla ABD'den Fransa'ya sokulan pitbul köpeklerin özel ve gizli kamplarda eğitimden geçtikleri ortaya çıktı. Bir gecede dört kez dövüşebilen şampiyon pitbul köpeklerin fiyatı 70 bin Fransız Frankı'na kadar ulaşıyor. Genellikle ıssız banliyölerde, hangarlarda düzenlenen köpek dövüşlerinde büyük paralar dönüyor. Aynen boks maçlarında olduğu gibi bu dövüşlerde de profesyonel ve amatör Pitbull köpekleri var. Örneğin 8 yaşındaki 25 kilo ağırlığındaki Bud, Fransa'nın en pahalı köpeği. Halen, sahibiyle birlikte polis tarafından aranmakta olan Bud'un başı ve ayakları görgü tanıklarının ifadelerine göre yara bere içersinde.

Rapçıların gözdesi

Son zamanlarda Amerikan rapçıların kliplerinde pek gözde olan, ayrıca gangsterlerin maskotu gözüyle bakılan Pitpull köpeğinin canavara dönüşmesi için özel yöntemler geliştirilmiş. Hayvana zaman zaman uygulanan doping onu daha da vahşileştirirken, arada sırada kafasına atılan şiddetli tekmeler de azgınlaştırıyor. Pitpull köpeğini bir cani haline dönüştürmek isteyenlerin acımasız yöntemleri arasında, hayvanı karanlık bir mahzene kapatıp aç bırakmak, daha sonra dışarı çıktığında bir ağaçta sallandırılan zavallı bir kediyi yem olarak önüne atmak da var. Fransız Polisi, yanında dolaştırdıkları bu tehlikeli hayvanlar nedeniyle sokak serserileriyle başa çıkmakta zorlanırken, bazı uyuşturucu satıcılarının da eroini ya da kokaini hayvanın tasmasında gizlediklerini ortaya çıkarttı.

Şimdi Fransızlar mart ayı ortalarında Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek bir tasarıyla bu köpeklerin ihracatını, satışını ve eğitimini yasaklamayı planlıyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!