Caner’le canlı sohbet

Güncelleme Tarihi:

Caner’le canlı sohbet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün sabah Kısıklı’daki evinden Kanal 24’te Hakan Çelik’in, down sendromlu Caner Ekin’i konuk ettiği Moderatör Haftasonu programına canlı telefon bağlantısıyla katıldı.

Erdoğan, bugün Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışı’na katılacak Ekin’e başarılar dileyerek programını ayarlayabildiği takdirde Kuruçeşme’deki başlangıca gitmek istediğini söyledi. Erdoğan, Türkiye genelinde tüm halk otobüslerinde, belediye otobüslerinde engellilere göre imalatın yapılmasını, asansörlü minibüs ve otobüslerin süratle devreye girmesi adımını attıklarını ve 3 yıl içinde bu hedefi yakalamayı planladıklarını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:  “Caner bizim medar-ı iftiharımız. Çok sevdiğimiz bir yavrumuz. Birçok etkinlikte, birçok törende gördüğüm bir yavrumuz. Hele hele iddiaları, Türkiye’de alanında bir numara olması gerçekten bizi mutlu ediyor. Caner, aynı zamanda sevginin de bir sembolü. Baba ve annesinin, hocalarının Caner’e olan ilgilerini, Caner gibi down sendromlu olan çocuklara ilgilerini tebrik ediyorum. Boğaz’ı geçme noktasında azminden dolayı Canerimiz’i kutluyorum.”
Caner Ekin, kendisine, “Nasılsın?” diye soran Erdoğan’a, “İyiyiz, iyiyiz” dedi. Erdoğan’ın “Seni orada gördükçe senden güç alıyoruz. Çok yakışıklısın. Ben seni çok seviyorum” sözlerine, Caner Ekin de, “Ben de seni çok seviyorum” diye karşılık verdi. Erdoğan, bunun üzerine, “Yavrum benim” dedi. Erdoğan, “Eşimin süt kardeşi vardı. Hayri yavrumuz. O da aynı şekilde down sendromluydu. Fakat maşallah yaklaşık 50 yaşına kadar yaşadı, belki aşmıştır. Sevgi, onun en büyük gücüydü. Kendisiyle görüştüğümüz zaman o bize farklı bir heyecan verirdi, güç verirdi, yanında bizden güç alırdı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!