Çandırwood'a hayran kaldı

Güncelleme Tarihi:

Çandırwooda hayran kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 00:00

Paul Verhoeven, Antalya Stüdyoları'nda film çekim imkanlarını araştırmak amacıyla Antalya'ya geldi.

Haberin Devamı

"Temel İçgüdü", "Total Recall" ve "Robocop"un yönetmeni Paul Verhoeven, Antalya Stüdyoları'nda film çekim imkanlarını araştırmak amacıyla Antalya'ya geldi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Pinema Film'in sahibi Pamir Demirtaş'ın davetlisi olarak gelen ünlü yönetmen, Serik ilçesine bağlı Çandır beldesindeki stüdyolara hayran kaldı.
Amerikalı ünlü yönetmen Paul Verhoeven, film çekim imkanlarını araştırmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye geldi.
10 bin 200 metrekare ses yalıtımlı sahnelerin, atölyelerin ve sanatçı odalarının bulunduğu kapalı alana sahip, açık doğal platolarla birlikte toplam 140 bin metrekare alanda Tekfen Holding tarafından yaptırılan Antalya Stüdyoları'nı gezen ünlü yönetmen, kamerasıyla da bol bol görüntü aldı. Hollywood'un yeni filmler için farklı coğrafyalara yöneldiğini belirten Verhoeven, Türkiye'de farklı dinler arasındaki dengeden etkilendiğini belirtirken, "Özellikle çok hassas olduğuna inandığım bu denge bana ilham veriyor. Din olgusunun daha yoğun hissedildiği 15 ve 16'ncı yüzyılara ilişkin tarihi bir filmi Türkiye'de, Antalya'da çekebilirim. Ayrıca buradaki stüdyolara da hayran kaldım. Buranın tanıtıtılması gerekiyor. Kimse buralarda bir film platosu olduğunu bilmiyor. Antalya'da yaşayanlar bile bu stüdyolardan habersiz. Ama bunlardan daha önemlisi hükümetin burada film çekilmesini destekleyen bir tavır sergilemesi gerekiyor" dedi.
Stüdyodaki gezisinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ünlü yönetmen, Türkiye'ye ikinci kez geldiğini belirterek, Türkiye'nin çok güzel bir ülke, insanlarının da misafirperver olduğunu söyledi. Halen "The Thomas Crown Affair 2" filmi üzerinde çalıştığını, Temel İçgüdü ile Robocop filminde de birlikte çalıştığı yapımcı Mario Kassar'la birlikte Japonca bir kitaptan uyarlanacak yeni film projeleri olduğunu anlatan Verhoeven, işte bu film için İstanbul ve Antalya'da çekim imkanlarını araştırdıklarını dile getirdi.
Japonca bir kitaptan uyarlanacak olan yeni filminin çekimleri için stüdyo arayan Amerikalı ünlü yönetmen Paul Verhoeven, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Pinema Film'in sahibi Pamir Demirtaş'ın davetlisi olarak geldiği Antalya'da, stüdyolara hayran kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!