Canavar anneden masum meleğe

Güncelleme Tarihi:

Canavar anneden masum meleğe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2011 00:00

ABD’de kaybolduktan altı ay sonra cesedi bulunan kızı Caylee’yi (2) öldürmekle suçlanan Casey Anthony (25), önceki gün jüri tarafından suçsuz bulundu.

Haberin Devamı

Savcılar “erkek arkadaşıyla beraber olmak ve partilere katılmak için kızını ortadan kaldırmak istedi” dediği Anthony’nin kloroformla bayılttığı kızı Caylee’yi ağzını ve burnunu bantla kapatarak boğduğunu savundu. İddia makamına göre Casey Anthony, cesedi birkaç gün arabasının bagajında tuttuktan sonra attı.

Cinayet değil boğulma

Avukatları Caylee’nin öldürülmediğini, havuzda boğulduğunu, panik yapan annenin de ölümü gizlemeye çalıştığını savundu. Avukatlar anne Casey Anthony’nin mahkemedeki tutarsız davranışlarının bile küçükken babasının tacizine uğraması nedeniyle olayları gizleme eğilimine bağladılar.  Jüri Casey Anthony’nin olay sonrası erkek arkadaşıyla gününü gün etmesi hatta vücuduna “Hayat güzeldir” yazılı dövme bile yaptırmasını dikkate almadı ve Anthony, “birinci dereceden cinayet, kasıtsız adam öldürme ve çocuklara kötü muamele” suçlamalarından beraat etti.

Haberin Devamı

Tek suçu yalan ifade

Anthony, hakkındaki yedi iddia arasında sadece “polise yalan ifade vermekten” suçlu bulundu. ABD basının suçlu bulunmasına kesin gözüyle baktığı Anthony, aleyhine karar çıksaydı idam cezasıyla karşı karşıya kalabilirdi. Sürpriz kararın açıklanmasının ardından, davanın takipçileri şaşkınlıklarını gizleyemedi. Anthony’nin en fazla dört yıl hapis alabileceği belirtildi. Ancak üç yılı zaten hapiste geçen Anthony’nin bugün serbest kalma ihtimali de var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!