Çanakkale'ye kadın başkan

Güncelleme Tarihi:

Çanakkaleye kadın başkan
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2011 13:20

ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, Berlin’deki fuara katılmak üzere Almanya’ya giderken koltuğunu kadın meclis üyesine bırakarak jest yaptı.

Almanya’nın Berlin kentinde düzenlen turizm fuarına gitmek üzere bu sabah kentten ayrılan Başkan Ülgür Gökhan, 14 Mart tarihine kadar görevi, meclis üyesi CHP’li Belgin Akpınar’a bıraktı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Başkan Vekilliğini özellikle bir kadın meclis üyesine bırakan Başkan Gökhan, tüm kadınlara bir jestte bulunmuş oldu.

Bu sabah Başkanlık makamına oturan CHP’li Başkan Vekili Belgin Akpınar’a bir jest de belediye personelinden geldi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü personeli Erdinç Uslan, belediye çalışanları adına Başkan Vekili Belgin Akpınar’ı makamında ziyaret ederek bir karanfil hediye edip Kadınlar Gününü kutladı.

Çanakkale Belediye Başkan Vekili Belgin Akpınar, yurt dışı seyahatine çıkan Ülgür Gökhan’a nazik jesti nedeniyle teşekkür etti. Kadınların siyasete estetik güzellik kattığını belirten Akpınar, şöyle dedi:

"Kadınlar olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha fazla sayıda kadın milletvekiliyle temsil edilmek istiyoruz. Kadınların hakkını bu şekilde daha iyi savunabiliriz. Bilindiği gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadın erkek eşitlik komisyonu da kuruldu. İnşallah o komisyonda da kadınlar olarak erkeklerle el ele çalışacağız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!