Çanakkale'de trafik kazası: 5 ölü

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede trafik kazası: 5 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2005 10:17

Çanakkale'nin Eceabat İlçesi'nde, meydana gelen trafik kazasında 5 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Gelibolu'dan Eceabat yönüne giden Hüseyin Bayram (27) yönetimindeki K 9091 AK Bulgaristan plakalı otomobil, karşı yönden gelen Erol Kam (34) idaresindeki 34 FB 3386 plakalı otomobille çarpıştı. Bulgaristan plakalı otomobil, daha sonra Mehmet Güzelergene (51) idaresindeki 22 NA 546 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı.

  

Kazada, otomobil sürücüleri ile Fatma Sali (55) ve Zekeriya Durmaz (65), araç içinde sıkışarak hayatını kaybetti. Ali Rıza Kip (66) ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

  

Yaralanan Özlem (31), Doruk (3), İrem Kam (9) ve Selyatin Nezhdet (32), Çanakkale ve Gelibolu devlet hastanelerinde tedavi altına alındılar.

Haberin Devamı

  

Otobüs sürücüsü Mehmet Güzelergene, yaptığı açıklamada, yabancı plakalı aracın aniden şeritlerine çıktığını öne sürerek, “Bulgaristan plakalı otomobil önümdeki araca çarpınca yolda dönmeye başladı. Daha sonra da bana çarptı. Otobüste 46 yolcu bulunuyordu. Ben de otobüsü, devirmemek için sağ şeride çekerek kanala indirdim. Yolcularımızı başka bir otobüsle Edirne'ye gönderdik. Büyük bir tehlike atlattık” dedi.

  

Öte yandan, araç içinde sıkışarak hayatını kaybedenler, Çanakkale'den gelen kaza kırım aracının yaklaşık yarım saatlik çalışması sonucu otomobillerden çıkarıldı.

  

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!